loading
close
SON DAKİKALAR

Mecidiye Köprülü Kavşağı’nda Sona Gelindi

Mecidiye Köprülü Kavşağı’nda Sona Gelindi
Tarih: 20.02.2012 - 17:06
Kategori: Yerel

Sultanbeyli'nin trafik sıkıntısına çözüm olacak Mecidiye Köprülü Kavşağı çalışmalarında son aşamaya gelindi

İlçenin trafiğine nefes aldıracak projelerini bir bir hayata geçiren Sultanbeyli Belediyesi, Mecidiye Köprülü Kavşağı’nın tamamını yakın zamanda hizmete açıyor.

Sultanbeyli Belediyesi ilçenin hızla artan nüfusunun getirdiği trafik yoğunluğuna cevap vermek ve ulaşımın daha rahat sağlanması amacıyla, çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda yapımı devam eden Mecidiye Köprülü Kavşağının tamamlanmasıyla birlikte, ulaşımda önemli bir sıkıntı daha son bulmuş olacak.

Üç aşamadan oluşan Mecidiye Köprülü Kavşağı’nın ilk iki aşaması olan alt ve üst geçit çalışmaları tamamlandı. Alt geçit ile birlikte şehrin Batı istikametinde, Kuzey ve Güney yan yolları birbirine bağlanırken, Doğu istikametinde ise üst geçitle  yine yan yollar birbirine bağlanmış oldu. Projenin son aşamasında yan yollar, Tem Otoyoluna doğru kaydırılarak köprünün altından geçirilmesi sağlanacak.

Yüzde 80 ni tamamlanan projenin kalan yüzde 20 lik bölümünü iki ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedefleyen Karayolları ve Sultanbeyli Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şimdilerde hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Sanayi Köprüsü’nü Kullanacakların Dikkatine…

Hava şartlarının iyileşmesiyle birlikte, ekipler, mevcut köprünün altından geçecek olan dalgıçların yapımı için çalışmalara yarın yeniden start veriyor.

Çalışmalar sırasında vatandaşların uzun süre mağdur edilmemesi ve projenin hızlı bir şekilde tamamlanması için halk arasında Sanayi Köprüsü olarak bilinen eski Mecidiye Köprüsü bu süre zarfında geçici olarak trafiğe kapatılacak.
Köprünün ulaşıma kapatılmasıyla birlikte, trafik, hizmete giren yeni alt ve üst geçitlerden sağlanacak.

Köprüyü zorunlu olarak kullanacak sürücülerin yeni alt ve üst geçidi kullanmaları konusunda vatandaşları uyaran Sultanbeyli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmaların tamamlanmasıyla yaşanan trafik sorununun ortadan kalkacağına işaret etti.

İlçeye hak ettiği modern kent görünümünü vermek amacıyla, çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi ekipleri, daha önce de bölgede yaşanan trafik sorununu çözmek amacıyla Uzundere Meydanı projesini hayata geçirmişti.

3 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Uzundere Meydanı kavşak çalışması, bölgede yaşanan trafik sorununu önemli ölçüde azaltmış, yaya geçişlerini de rahatlatmıştı.

Ayrıca modern mimari özelliklerle yapılan meydanla birlikte, Mecidiye Mahallesi sakinleri Sultanbeyli’nin yeni yüzüne yakışır meydanlarına kavuşmuş oldular.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları