loading
close
SON DAKİKALAR

Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen Davutoğlu'na polis engeli

Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen Davutoğlu'na polis engeli
Tarih: 26.05.2021 - 17:01
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Meclis önünde polis engeliyle karşılaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı programda "Ahmet Davutoğlu MKYK üyelerini dinletti" iddiasında bulunmuştu. Davutoğlu, Fox TV'de bu sabah katıldığı Çalar Saat programında "Artık itiraf ediyorum, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ve siyaset-mafya-medya ilişkisine dair basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Meclis önüne gelen Davutoğlu ve partilileri açıklama öncesinde polis engeliyle karşılaştı. Meclis kapısına barikat kuran polis, araçlara binilmediği takdirde müdahale edileceğini söyledi.

Polisin Davutoğlu ile birlikte sadece 10 kişinin açıklama yapmasına izin vereceklerini söylemesi üzerine basın açıklaması Çankaya kapısının sağ tarafındaki merdivenlerde yapıldı.

Burada açıklama yapan Davutoğlu şunları kaydetti:
"Milli iradenin ve milli vicdanın tecelli etiği Meclis’in huzurundayız. TBMM zor şartlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklal savaşımızı yürütmüş ve cumhuriyetimizi kurmuş bir meclistir. Yine hain bir çete tarafından ülkemizin bağımsızlığına yönelik alçakça bir saldırı olduğunda da 15 Temmuz’da gazilik unvanını göstermiştir. TBMM, milletimizin vicdanı, milletimizin iradesinin makamıdır. Son günlerde yapılan tartışmalar bağlamında biz Gelecek Partisi olarak burada düşüncelerimizi ifade etmek üzere geldik. Ben TBMM’ne milletvekili, bakan ve başbakan olarak geldim. Milletin iradesinin nihai tecelli makamı olan TBMM’nin bu kez Gelecek Partisi heyeti ile geldiğimizde karşılaştığımız tavır ve tutum açıkçası milletimizin Meclis’inin itibarına yakışmamıştır. Şunu ifade etmek isteriz; Türkiye Cumhuriyet devleti ve devlet kavramının kendisi hiç kimsenin, hiçbir şahsın ve hiçbir siyasi grubun tekelinde değildir. Hiçbir legal ve illegal yapı kendilerini devletin yerine koyarak hüküm veremez, yorum yapamaz ve devlet demokratik hukuk ve ilkeleri dışında temsil edilemez.

Bu yüce Meclis’in huzurunda milletimize gür bir sesle haykırıyoruz. Son günlerde milletin itibarını sarsan olaylar yaşanıyor. Bir suç örgütü lideri ağır suçlamalar yapıyor. Sayın İçişleri Bakanı kendisine yönelik iddialara cevap vermek yerine bana açık hakaretlerde bulunmuştur.

Cumhurbaşkanı, Bahçeli ve Perinçek'in ifadelerine dayananrak İçişleri Bakanını sahiplenme cihetine gitmiştir. Cumhurbaşkanı, eğer İçişleri Bakanının suçsuz olduğuna inanıyorsa bunu ilk gün ifade etmeliydi. 25 gün sükut ettikten sonra bugün sahiplenme şaibeyi artırmıştır. Bütün yetkilelerre ve liderlere çağrıda bulunuyoruz. Gün millet vicdanını harekete geçirme, demokrasiyi yeniden inşa etme günüdür. 

Biz beyaz gömleklerimizle birlikte temiz siyaset hareketimizi başlatıyoruz. Hiç kimse karamsarlığa kapılmamalıdır. Türkiye'yi, herhangi bir makamını, herhangi bir kurumunu asla kurtlar sofrasına yem etmeyeceğiz. 

Vatan, millet, din kavramlarının arkasına saklanarak yolsuzluk yapmasına göz yummayacağız. Kim nereden saldırısa saldırsın tertemiz vicdanımızla ayaktayız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları