loading
close
SON DAKİKALAR

Meclis sınırötesi tezkere ile başlayacak

Meclis sınırötesi tezkere ile başlayacak
Tarih: 12.02.2012 - 21:08
Kategori: Siyaset

Meclis, yeni yasama çalışmalarına sınır ötesi tezkere ile başlayacak. Meclis'in ilk işi; 17 Ekim'de süresi dolan ve sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkiyi bir yıl daha uzatan tezkere olacak.

 Tezkere'de, hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe belirlenecek şekilde, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere, Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için hükümete verilen izin süresinin, 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılması öngörülüyor. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı programı nedeniyle AKP Grup toplantısı 4 Ekim Salı günü yapılmayacak. 

AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener ile AKP Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül'ün, bayan milletvekillerinin pantolon giyebilmesini öngören teklifinin Meclis Anayasa Komisyonu'nda bu hafta ele alınması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik Yapılması Hakkında İçtüzük Teklifi, bayan milletvekillerinin pantolon giymesine olanak tanıyor. Ayrıca mevcut hükümde yer alan "bayan" ibaresi "kadın" ibaresi olarak değiştiriliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları