loading
close
SON DAKİKALAR

Meclise Öcalan için 100 bin imza

Meclise Öcalan için 100 bin imza
Tarih: 11.02.2012 - 19:20
Kategori: Siyaset

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hafta sonu Ankara’da miting düzenleyen kadınların taleplerini ve İmralı hükümlüsü Abdullah Öcalan’a uygulandığı iddia edilen tecridin kaldırılıp diyalog ve müzakerelere dahil edilmesi için toplanan yüzbin imzayı Meclis

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan beraberinde kendilerini "barış anneleri" olarak isimlendiren grubun temsilcileri ile birlikte Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ı ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Buldan, hafta sonu Ankara’da yapılan "Savaş bitsin, barış olsun" sloganıyla yapılan mitinglerdeki talepleri Meclis Başkanlığına sunduklarını belirterek şunları söyledi: "17 Eylül’de Ankara’da bir miting yapıldı. Türkiye’nin her yerinden 5 bin kadar kadın katıldı. ’Savaş bitsin barış olsun’ sloganıyla yapılan miting sonrası Meclis’e sunulmak için bize de bir dosya getirdiler. Biz de bir barış annesinin de bulunduğu heyetle bu dosyayı Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’a ilettik. Dosyanın içeriğinde ’Siyasi ve askeri operasyonları bir an önce durması, Meclis’in sorumluluğu üstlenmesi, Türkiye’ye barışın bir an önce gelmesi’ yönünde talepler var."

-ÖCALAN İÇİN TOPLANAN İMZALAR MECLİS’TE-

Buldan dosyanın dışında Meclis Başkalığına iletilmek üzere yüz bin kadar da imza teslim etti. Buldan toplanan imzaların içeriğiyle ilgili, "Bu imzalar İmralı’da tutuklu bulunan Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ile diyalog ve müzakere sürecine dahil edilmesine yönelik. 100 bine yakın imza. Bu imzaları da Meclis Başkanlığına teslim ettik" dedi.

Buldan Meclis Başkanvekili Sağlam’ın olumlu bir yaklaşım sergileyerek dosyayı ve imzaları Meclis Başkanlığına teslim edeceğini söylediğini aktardı.

-MECLİS’E İLK KEZ GELDİ-

Buldan, partisinin yemin etmeme kararının hatırlatılması üzerine, "Heyete eşlik etmek için ilk kez geldim. Onun dışında gelip gelmeyeceğimiz belli değil" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları