loading
close
SON DAKİKALAR

Meclis'ten PTT hesaplarına inceleme: Oda parfümüne 5 milyon lira harcanmış

Meclis'ten PTT hesaplarına inceleme: Oda parfümüne 5 milyon lira harcanmış
Tarih: 20.02.2020 - 11:19
Kategori: Gündem

TBMM KİT Alt Komisyonu, PTT’nin Ankara’daki Genel Müdürlük Binasında denetimlerde bulundu. CHP'li Kılıç, "Varlık Fonu’na aktarıldığı zaman kasasında 650 milyon Lira bulunan PTT’nin iki yılın sonunda 850 milyon Lira zarar ettiği görülmektedir. Peki, bu 1,5 milyar liraya ne oldu?" diye sordu ...

TBMM KİT Alt Komisyonu, PTT’nin Ankara’daki Genel Müdürlük Binasında denetimlerde bulundu. Komisyon, PTT A.Ş. PTT Anadolum Lojistik A.Ş. ve Kule A.Ş’nin hesaplarını yerinde inceledi.

Bu denetimlere katılan CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Alt Komisyon toplantısında, Sayıştay’ın 2018 yılı denetim raporunda da belirttiği, kurumda yaşanan bazı usulsüzlükler ve yanlışlıklar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıç, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’in, “Tek bir kartla ulaşım, para transferi, alışveriş gibi ihtiyaçların karşılanması amacıyla Türkiye Kart ve Takas-Hesaplaşma Merkezi Kurulacağını” açıklaması üzerine, bu merkezin ne zaman kurulacağını sordu.

Kılıç, AKP iktidarları döneminde, “AKP’li bürokratların aynı anda birçok kamu kurumunda yönetim kurulu üyesi olarak huzur hakkı alması” konusunu da gündeme getirdi. Kılıç, PTT Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan bürokratlardan başka kurumlarda yönetim kurulu üyeliği ya da benzer görevlerde bulunanlar olup olmadığına ilişkin soru yöneltti.

PTT’nin Hazine’ye ait hisselerinin tamamının 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu’na devredildiğini anımsatan Kılıç, “Varlık Fonu’na aktarıldığı zaman kasasında 650 milyon Lira bulunan PTT’nin iki yılın sonunda 850 milyon Lira zarar ettiği görülmektedir. Peki, bu 1,5 milyar liraya ne oldu? Nereye, ne için harcanmıştır?” sorusunu yöneltti.

Kılıç, PTT fona devredildikten sonra kurulan yeni iştiraklerden PTT Anadolum, Kule A.Ş, PTTAVM, PTT teknoloji gibi alt şirketlerin yöneticilerinin birden fazla kurumdan maaş aldığı iddiasının doğru olup olmadığına dikkat çekti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları