loading
close
SON DAKİKALAR

Medyumdan sağır kıza öneri

Medyumdan sağır kıza öneri
Tarih: 12.02.2012 - 20:55
Kategori: Yerel

"Kulağına buz tut"

Merkezi  İstanbul’da bulunan ve uydudan yayın yapan bir TV kanalında “Gizemli Dünyalar” adlı programda kendini medyum ve biyoenerji uzmanı olarak tanıtan H.Y.’nin Karadeniz Bölgesi’nde çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirtildi.

Programında “konuşamayanları konuşturduğunu, yürüyemeyenleri yürüttüğünü” öne sürdüğü belirtilen H.Y. tarafından dolandırıldıklarını savunan 7 aile, Gümüşhane’de medyum ve televizyon kanalı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. RTÜK, kanalı uyarınca program yayından kaldırıldı ve H.Y.’nin sözleşmesi feshedildi. Dolandırıcılıkla suçlanan H.Y., “Benim amacım insanlara yardım etmek ben sertifikalı masaj uzmanıyım. Yurtdışından aldığım biyoenerji uzmanı sertifikam var. Ben konuşamayanı konuşturdum, yürüyemeyeni yürüttüm. Bunları televizyonda gösterdim” dedi. Habertürk’ün iddialarla ilgili kendisine ulaşmasının ardından medyum H.Y.’nin, tedavi için 3 bin lirasını aldığı H.K.’ya parasını iade ettiği öğrenildi. 

‘Parayı aldı, bir daha yüzünü göremedik’
11 yaşındaki sağır ve dilsiz kızının sorununa çare bulması için H.Y. ile temasa geçtiklerini, ilaç ve masraflar için kendilerinden istenen 2 bin 300 lirayı hesabına yatırdıklarını belirten Songül Aydemir, “Daha sonra ne ilaç alabildik, ne de kendisine ulaşabildik. Çocuğumun iyileşmesi için ‘Kulağına buz tut’, ‘Limon suyuna tuz dök içir’ gibi şeyler söylediler. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları