loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Ağar'ın ilk foyası

Mehmet Ağar'ın ilk foyası
Tarih: 13.02.2012 - 10:04
Kategori: Gündem

Ömer Lütfü Topal'ın katil zanlısı üç özel harekât polisinin gözlatına alınmasının ardından serbest bırakılmasının sebebi ortaya çıktı

Ömer Lütfü Topal'ın katil zanlısı üç özel harekât polisini, gözaltına aldıktan sonra serbest bırakan dönemin Emniyet Müdürü Yazıcıoğlu, neden serbest bırakıldıklarını şöyle açıkladı; "Mehmet Ağar istedi, Ankara'ya gönderdik"

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür, 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhullerle ilgili soruşturma kapsamında dün İstanbul eski Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu'nun 'tanık' sıfatıyla ifadesine başvurdu. Yaklaşık bir saat boyunca savcılara ifade veren Yazıcıoğlu, adliyeden ayrılırken Taraf'ın sorularını yanıtladı. 

Yazıcıoğlu, "Ömer Lütfü Topal cinayeti ile ilgili bilgime başvuruldu. Topal cinayetinin ardından gözaltına alınan Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz ve Ercan Ersoy'un Sayın Bakan Mehmet Ağar'ın talimatıyla o dönemin Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin tarafından Ankara'ya götürüldüğünü söyledim" dedi. Yazıcıoğlu, Susurluk Komisyonuna verdiği ifadeleri tekrarladığını söyledi.

TALİMAT AĞAR'DAN

Eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın'ın 90'lı yıllarda işlenen faili meçhullere ilişkin itiraflarının ardından başlatılan soruşturma derinleşiyor. 1996 yılında öldürülen Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal cinayetinin işlendiği dönemde İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapan Kemal Yazıcıoğlu dün, 'tanık' sıfatı ile yaklaşık 1 saat ifade verdi.

Topal cinayetinin ardından gözaltına alınan Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz ve Ercan Ersoy'un Ankara'ya götürülme sürecinde yaşanan her şeyi savcıya aktardığını ifade eden Yazıcıoğlu, "Neden Ankara'ya gönderilmesine izin verdiniz' şeklindeki soruya, "Sayın Bakan Mehmet Ağar istedi biz yolladık. Talimatı Sayın Bakan verdi. Polisleri bizim Özel Harekât Daire Başkanı olan İbrahim Şahin Ankara'ya götürdü. Daha sonra da serbest kaldılar" diye yanıtladı. Yazıcıoğlu, Topal cinayetinin neden işlendiğine dair ise "Bana göre Topal cinayeti kumarhanelerde söz sahibi olabilmek için işlenmiştir" dedi.

DEVLET CİNAYET LİSTESİ YAPMAZ

Yazıcıoğlu, Topal cinayetinin ardından dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Necmettin Erbakan'a gönderdiği mektupta "Ömer Lütfü Topal'ı öldürmüşler, serbestçe dolaşıyorlar. Devletin içinde cinayet işleyenler var" sözlerini ise şöyle değerlendirdi: "Ben ifademde bu isimlerle ilgili bilgi vermedim. Bu konuda da bir şey sorulmadı. Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin'in adı geçti. Onun dışında yeni bir bilgi veya isim vermedim" diye konuştu. Yazıcıoğlu, MGK kararı ile hazırlanan bir ölüm listesi konusunda bilginiz var mıydı sorusuna ise "Devlet cinayet listesi hazırlamaz. Ben böyle bir şey duymadım" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları