loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Aslantuğ'un Hülya Avşar'ın sözlerine yanıtı sosyal medyada gündem oldu

Mehmet Aslantuğ'un Hülya Avşar'ın sözlerine yanıtı sosyal medyada gündem oldu
Tarih: 06.03.2018 - 09:26
Kategori: Magazin

Star TV'de yayınlanan 'Bir Hülya Avşar Sohbeti'nin son konuğu Mehmet Aslantuğ oldu. Programda Aslantuğ ile Avşar arasında yaşanan diyaloglar sosyal medyada gündem oldu.

Avşar, "Ben şeyciyim. Erkek çalışsın, kadın evde çocuklarını kendi büyütsün, yemeğini yapsın, kocasını karşılasın" dedi.

Aslantuğ ise araya girerek "Tam bu değil galiba. Bu biraz sertleşmiş hali. Üretime girmesi lazım kadının. Muasır medeniyet seviyesi başka türlü olmuyor var ya Ata'nın işaret ettiği" yanıtını verdi.

Avşar ise kadın özgürlüğüyle ilgili bir şey söylemediğini belirterek  "Onu yapsın. Kadın özgürlüğüne hiçbir zaman... Evde de kadın baskın, dışarıda erkek, erkek egemenliği diyorum, erkek üstünlüğü, baskısı demiyorum. Erkek egemenliği güzel bir duygu geliyor bana" diye konuştu.

Aslantuğ ise "Özgürlükten kastın üretimde de olması dahil değil mi oraya, üretimde. Yani hayatın içinde. Yoksa gezip tozmuyor özgürlükten kasıt" sözleriyle karşılık verdi.

Avşar ise "Hayır, çalışabilir anlamında. Ben kızıma da söylüyorum muhakkak işin olsun. Kocan kim olursa olsun, dünyanın en zengin adamı da olsa senin kendi işin olsun. Ama erkek egemenliği diyorum. Bir erkek kadına sarıldığı zaman, kolunun altına girebileceğin bir erkekten bahsediyorum" sözleriyle devam etti.

Aslantuğ ise şöyle yanıt verdi: "Bu çok anlaşılır bir duygu ama bunu işte şöyle formüle etmek zorundayız. Bu erkeğe de anlam katar kadına da... Bu duyguları koruyalım ama kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı."

Programdaki bu diolaglar sosyal medyada gündem oldu. Avşar'ın kadınlara yönelik yorumları binlerce kullanıcı tarafından eleştirildi. Mehmet Aslantuğ'un Hülya Avşar'a bakışı ise olay oldu.

 

Sosyal medyada yapılan bazı yorumlar şöyle: 

 

Biri Hülya Avşar'a toplumsal cinsiyet dersi versin ya da evinde kendi kendine konuşsun. Mehmet Aslantuğ ise hiç susmasın. Böyle erkeklere ihtiyaç var https://t.co/mi4Fiufyh6

— Elif Ergu Demiral (@ElifErguDemiral) 6 Mart 2018

Bu cehalet korkunç değil mi ya? Başkası bir ömür bana baksın diyor. Asalağım diyor?
Mehmet Aslantuğ’un duruşu Türk erkeğinin nasıl olması gerektiğine, Hülya Avşar’ın duruşu da Türk kadınının nasıl olmaması gerektiğine muazzam bir örnek olmuş. pic.twitter.com/6fx01xFdxj

— B ོ (@canigetahell) 6 Mart 2018

Mehmet Aslantuğ bu masadan hakaret etmeden kalkmayı nasıl başardın pic.twitter.com/KuJ3SvBGHo

— Seden (@sedenkara) 4 Mart 2018

Mehmet Aslantuğ, Hülya Avşar’ın eril zihnine kadınların bir erkekten bağımsız olarak da var olabileceğini sokmak için öyle çok çırpındı ki hemcinsim adına ben utandım. Gerçekten çok üzücü bir kadının “erkek egemenliği” altında olmayı bu denli matah bir şey sanmasını izlemek.

— BazıGüzelŞeyler (@baziguzelsey) 2 Mart 2018

Şaka gibi ama Hülya Avşar bir kadın olarak evde oturup çocuk bakmayı savunurken Mehmet Aslantuğ ısrarla onu kadının ekonomik özgürlüğü olmalı fikrine ikna etmeye çalıştı az önce? Sonumuzu önce hemcinslerimiz getiriyor genelde ne acı.

— Büşra Küçükçakır (@BusraKucukcakir) 2 Mart 2018

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları