loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Balık; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak sendika üyesi olsun veya olmasın tüm kamu emekçilerine yaklaşık 500 TL’lik sendika aidatı ödenmesini istiyoruz

Mehmet Balık; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak sendika üyesi olsun veya olmasın tüm kamu emekçilerine yaklaşık 500 TL’lik sendika aidatı ödenmesini istiyoruz
Tarih: 07.01.2022 - 11:07
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, '2022-2023 yıllarını kapsayan 'toplu sözleşme' sürecinin bir kez daha kamu emekçileri için ağır kayıplarla olduğunu dile getiriyoruz. Bu anti demokratik olan yüzde 1 barajı gibi sendika aidatının da tüm kamu emekçilerine ödenmesini talep...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada; 

"Ekonomik krizin etkileri çarşıda, pazarda, iş yerlerinde, sokakta, evde ve mutfakta yakıcı şekilde hissedilmeye devam etmektedir.

Kamu emekçileri uzun süredir zamlar altında ve enflasyon altında ezilmektedir. Kamu emekçilerinin beklentileri en az % 56.8 oranında zam yapılması yönündeydi. 6 milyon kamu emekçisi ve emeklisiyle dalga geçilen zam yapılmıştır. Yüzde 2,5 ek zam ile birlikte kamu emekçilerinin toplam alacağı zam oranı yüzde 30,5'e çıkarılmıştır. Ancak zam kabul edilemez ve enflasyonun çok altındadır.

6. Dönem Toplu Sözleşme ile sendika üyesi çalışan kamu emekçilerine 400 TL sendika aidatı ödenecekti. Bu rakam 99 TL’lik ek ödeme ile yaklaşık 500 TL’ye (498,9 TL) çıkarılmıştır. Ancak 2 milyon 658 bin 555 memurdan 1 milyon 718 bin 984'ü sendika üyesi memur yaralanacaktır.

Kamuda, işçiler ve kadrolular dahil 4 milyon 834 bin 208 çalışan bulunmaktadır. Kamuda 939 bin 571 sendikasız memur bulunmaktadır. Sendika üyesi olamayan Cumhurbaşkanlığı, MİT mensupları, yargı mensupları, asker, polis, gardiyan, memur emeklileri vb. 4 milyonun üzerindeki kamu çalışanı sendika aidatı adı altında yapılan 400 TL ödemeden yararlanamayacaktır. Eşitlik ilkesine de aykırılık teşkil eden bu sözleşmenin adı ayrımcılıktır, ötekileştirmektir, memurun çalışma barışını baltalamaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Kamu emekçileri ocak-temmuz ve temmuz-aralık olmak üzere yılda iki kere maaşlarına zam almaktadır ancak zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirlendiği için yıllardır gerçek enflasyonun altında kalmaktadır.

Kamu emekçilerine verilen yüzdelik zamlar 2021’indeki kayıplarını bile karşılamaktan çok uzaktır. TÜİK, aylık ve yıllık enflasyon oranlarını gerçek enflasyondan düşük hesaplamıştır. Ancak TÜİK gibi tamamen iktidarın güdümünde olan bir kurumun enflasyonu görece yüksek bir oran açıklaması ülke ekonomisinin ne kadar zor olduğunu göstermektedir.

Danıştay 12. Dairesinin, sendika iş kollarına getirilen %1 üye sayısı şartıyla sendika üyesi olmayan kamu emekçilerine sendika aidatı adı altında yapılan 400 TL ödemeden yararlanamayacağını öngören antik demokratik uygulamaya dur dediğini hatırlatıyoruz.

2022-2023 yıllarını kapsayan 'toplu sözleşme' sürecinin bir kez daha kamu emekçileri için ağır kayıplarla olduğunu dile getiriyoruz. Bu anti demokratik olan yüzde 1 barajı gibi sendika aidatının da tüm kamu emekçilerine ödenmesini talep ediyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak sendika üyesi olsun veya olmasın tüm kamu emekçilerine yaklaşık 500 TL’lik sendika aidatı ödenmesini istiyoruz." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları