loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Okur, Nets'e transfer oldu

Mehmet Okur, Nets'e transfer oldu
Tarih: 12.02.2012 - 03:04
Kategori: Spor

Utah Jazz, all-star pivotu Mehmet Okur'u, ikinci tur draft hakkı karşılığında New Jersey Nets'e verdi. Böylece iki eski takım arkadaşı Deron Williams ve Mehmet Okur Jersey'de buluşmuş oldu.

Geçen sezon sakatlığı nedeniyle sadece 13 maçta forma giyen ve hiç ilk beşte başlayamayan Mehmet Okur'un, Utah Jazz'la yolları ayrıldı.

2004 yılından bu yana Jazz forması giyen Okur, senelik 10.8 milyon dolar kazandığı takımından Nets'e gitti. Utah Jazz, Mehmet Okur'un karşılığında New Jersey Nets'ten 2015 ikinci tur draft hakkını almış oldu.

Nets takımının genel menajeri Billy King, "Mehmet bize hem skor desteği verecek, hem de takımın boyunu uzatacak. Üstelik üç sayı yeteneği bize büyük bir artı sağlayacak" dedi.

Bu yıl Enes Kanter'i kadrosuna katan Jazz uzun rotasyonunda sıkıntı çekmeyen bir takım hâline gelmişti. Geçen sezon 82 maçta forma giyen Al Jefferson'un formda olması, Paul Millsap ve Jeremy Evans gibi uzun forvetlerin kadroda yer alması, sakatlık problemiyle çok sık karşılaşan Mehmet Okur'un gözden düşmesine neden oldu.
Bununla birlikte, Brook Lopez'i kaybettikten sonra pivot mevkisinde sıkıntı yaşayan Nets için, Mehmet Okur biçilmiş bir kaftandı.

10 yıldır NBA'de bulunan Okur çıktığı 617 maçta 13.7 sayı, 7.1 ribaund ortalamasıyla oynamıştı.

Beşiktaş Milangaz'da lokavt süresince forma giyen Deron Williams da geçen sezon New Jersey Nets'e gönderilmişti. İki ismin yolları Türkiye'de de kesişmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları