loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Şimşek’ten önemli açıklamalar

Mehmet Şimşek’ten önemli açıklamalar
Tarih: 14.03.2015 - 17:58
Kategori: Ekonomi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin kapanış töreninde konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin kapanış töreninde konuştu. Şimşek kurumların kalitesine vurgu yaparak, “Türkiye bu konuda bugün göründüğü kadar kötü de değil arzuladığımız kadar iyi de değil” diye konuştu. Şimşek Türkiye’nin en önemli ilham noktasının Avrupa Birliği olduğunu belirterek, “Doğu’ya mı bakıp ilham alacağız” dedi. Şimşek bu sözleri söylerken karşısında eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claud Trichet vardı.

merkez bankası bağımsız değilken para basıyorlardı. 2002 yılında bütçe açığı Avrupa’yla paralel bir tanım kullanırsak yüzde 11 kadardı açık. 90’lı yıllarda Merkez Bankası bağımsız olmadığı için ne yapıyordu para basıyordu. Yüksek enflasyon yüksek faiz ve sürdürülemez borç ve düşük büyüme oluyordu. Kurumların kalitesi çok önemli. Hukuk devletinin işleyişinden tutun bütün diğer alanlar…

Türkiye bu konuda bugün göründüğü kadar kötü de değil arzuladığımız kadar iyi de değil. Ben şahsen Avrupa Birliği sürecini çok önemsiyorum. Etrafımıza baktığımız zaman doğuya mı bakıp ilham alacağız.

Güney’e mi bakacağız kesinlikle hayır dünya için en önemli ilham noktası tabiki Avrupa Birliği’dir. Avrupa Birliği çok önemli bir başarı hikayesidir.

Eğitimde kalitede arzuladığımız yerde değiliz. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları