loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Yurtseven, CHP Konya milletvekil aday adaylığını açıkladı

Mehmet Yurtseven, CHP Konya milletvekil aday adaylığını açıkladı
Tarih: 14.02.2015 - 21:04
Kategori: Siyaset

Mehmet Yurtseven; Benim adaylığım vahşi kapitalizme dünyayı dar etmek içindir. Benim adaylığım halkını soyana sokakları zindan etmek içindir.

CHP'nin gençlik kollarından gelen ve partinin birçok kademesinde çalışan Mehmet Yurtseven CHP Konya İl binasında milletvekil aday adaylığını açıkladı.

Mehmet Yurtseven Açıklamasında ; Benim adaylığım vahşi kapitalizme dünyayı dar etmek içindir. Benim adaylığım halkını soyana sokakları zindan etmek içindir.

Değerli basın emekçileri, il - ilçe başkanlarım ve yönetim kurulu üyelerim, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri ve onlar ki; sevdasını dağlara taşlara yazan, devrimi sloganlarda, devrimin türkülerinde hisseden CHP sevdalıları, hepinizi tüm devrimci duygularımla selamlıyorum.

Ayrıca eklemek istiyorum. Sizleri selamlayan bu dostunuz otel lobilerinde, yemekli toplantılarda karşılaştığınız değil; birlikte attığınız sloganlarla sokakları inlettiğiniz, söylediğiniz türkülere yüreğini katan, coştuğunuz, umutlandığınız, yüreklendiğiniz miting alanlarına Altı Ok’lu bayrağı asan örgüt sevdalısı ve örgüt emekçisi Mehmet Yurtseven’dir.

Bu örgütün mutfağından geldim. Hamdım, piştim ve yandım. Basamakları teker teker tırmandım. Hiçbirini atlamadım. Emeğimin hakkı olmayan hiçbir basamağa hoplamadım. Gençlik kolları Beyşehir İlçe Örgütü’nde başlayan mücadelem Çankaya İlçe ve Ankara İl örgütlerinde çeşitli kademelerde aldığım görevlerle devam etti. Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevim sırasında örgütüme emir veren değil daima örgütümün emrinde olandım. Yola erken koyulduğum için 26 yaşında Konya İl Sekreteri oldum. Bulunduğum görev için yaş durumum dışında görev anlayışım da bazıları için şaşırtıcı oldu. Masa başında örgütlere hükmetmek, Konya’yı Selçuklu, Meram ve Karatay’da ibaret görmek yerine 31 İlçeyi bir bütün olarak gördüm. Onların yanında onlarla birlikte onlara destek olarak yönetmeyi tercih ettim. Bu sebeple 14 ayda Konya il sınırları içinde 89 bin km yol yaparak CHP Konya İlçe Örgütleri’nin her daim yanında oldum. CHP Konya’da bir Miting yapamaz diyenlere inat 14 ayrı ilçede Genel Başkanın katıldığı mitinler düzenledim.

Gün geldi inandıklarım uğruna genel merkeze muhalif oldum. Görevden alındım. Ancak ben bu örgütün mutfağından yani gençlik kollarında yetişmiştim. Bizler yetişirken, bizi yetiştirenler bize aşklarını kattılar. Öyle bir aşk ki; bir eş, bir çocuk sevmek gibiydi delicesine. Hal böyle mayam da sağlam olunca yaşadıklarım karşısında ne devrimci ruhumdan ne de CHP’ye olan sevdamdan bir şey eksilmedi. Tersine kavgaya olan sevdamdandır ki partime olan bağlılığım daha da arttı.

Şuan boynumda asılı iki tane altın madalya olduğuna inanıyorum. Birincisi 18 yaşına girdiğim gün olan 21 Şubat 2001 tarihinde CHP baraj altındayken Hüyük İlçe Başkanlığı’na giderek partiye üye olmak, ikincisi CHP Gençlik Kollarından yetişmiş bir nefer olmak.

Ve seçimden sonra bir madalya daha alacağız dostlarım. İktidar olmanın ya da milletvekili seçilmenin karşılığında değil. Her ne koşulda olursa olsun emeğe, demokrasiye ve örgüte değer vermenin karşılığında.

Sadece ben değil, İl-İlçe örgütleri ve 9700 CHP Konya üyesi; Konya’da merkez atamasıyla bir başak boyu yol alınamadığı 14 vekil arasından 1 vekilden fazla kazanılamadığı gerçeği karşısında önseçim isteklerini haykırarak şimdiden bu madalyayı almaya hak kazandı.

Milletvekili olma yolunda genel merkez kontenjanına güvendiği için aday adayı sıfatıyla asla nitelendirilmeyeceğine inanıp “Üyelere ne gerek var?” diyenlerin, parti örgütüne kapılarını kapatanların yerine köylüsünün derdini bilen, örgüt binasının yolunu bilen Vekiller istiyoruz. 

CHP Örgütünde hiç emeği olmayan, CHP’nin kapısının önünden bile geçmeyen, hatta ve hatta CHP baraj altı kaldığında başka partilerden vekil ve ya vekil çocuğu olup, o partiler sayesinde iktidar nimetlerini bir şekilde tadanların bu gün partinin içinde“önseçim olmasa da olur” , “ön seçimde ısrarcı olmak partiyi zora sokar”, “üye tabanı sağlıklı değil” gibi söylemlerle örgütü bertaraf etme çabalarının CHP örgütü içinde gereken tepkiyi bulacağına inanıyorum.

Aday adayları içerisinde bazılarının bu süreç içinde Konya’da önseçime karşı olması, Kontejyan Vekilciği olma çabası CHP Örgütüne ihanettir. Bugün örgütüne ihanet eden yarın vatanına ihanet eder.Partinin oy potansiyelini arttıracağı ve oy patlaması yaşatacağı yönünde kontenjan talebinde bulunanlar için 4. sıradan, hem kendilerini hem önündeki adayları peşi sıra meclise sokmaları teklifinde bulunmak isterdim ancak bizler devrimciyiz ve "Bir devrimci başkasına atılan tokadı, kendi yüzünde hissedendir". O yüzden kontenjandan seçilmenin acizliğini hiçbir arkadaşımızın yaşamasını istemiyoruz. CHP’nin Konya’da kontenjan vekilciğe ihtiyacı yoktur. Önseçime ihtiyacı vardır. Tüm üyelerin katılımıyla yapılan önseçimden galip çıkacak olan Milletvekillerine ihtiyacı vardır.

Aday adayı arkadaşlarıma iddialı bir önerim var. Konya’nın tüm İlçe Başkanları, İl Yönetim Kurulu ve İl Başkanı’nın huzurunda toplanalım. Koşulsuz, şartsız, kontenjansız, fermuarsız önseçim yapılmadığı takdirde hiç birimiz aday adaylığı müracaatında bulunmayalım. Böylece örgütün tavrı doğrultusunda kararlılığımızı göstermiş oluruz.

Değerli dostlarım aday adaylığı açıklamasını bugün yapmamın temel nedeni Hz. İbrahim ateşe atıldığında sırtında su taşıyarak ateşi söndüremeye çalışan karıncanın misalidir. Tek bir aday adayı olarak neyi değiştirebilirim bilmiyorum. Önseçim yapılaması konusunda ne kadar yaptırım gücü oluşturabilirim bilmiyorum. Benim tek düşündüğüm yarın örgütümün karşısına çıktığımda “Ey yoldaşlarım ben önseçim konusunda Hz. İbrahim’in atıldığı ateşi söndürmek için su taşıyan karınca misali üstüme düşeni yaptım.” diyebilmektir. Umarım diğer aday adayı arkadaşlarımda önseçim konusundaki düşüncelerinde samimilerdir. Eğer bu düşüncede samimilerse hep birlikte bütün aday adayları el birliğiyle Konya’da önseçim kararı aldırabileceğimize inanıyorum.

Değerli yoldaşlarım;
7 Haziran günü sandık başında olacağız. Yine bir Haziran ayı. Ethem Sarısülük’ü, Abdullah Cömert’i toprağa verdiğimiz Haziranlardan. Ali İsmail’i almışlardı sokaklardan. 269 günlük yaşam mücadelesinin ilk günleriydi belki Berkin’in. Aynı Haziran diktatörlük düzenini titretmiştik. Bu Haziran yıkacağız.

Yine bir Hazirandı ve 2008 yılıydı. Şanlıurfa’daki Tarım Kurultayı konvoyunda köprüye çarpıp otobüsün üstünden düşüp canını vermişti Ersin’im. Ersin Çıldır, Gençlik Kolları Eski Genel Sekreteri,çalışma arkadaşım, kardeşim. O gün aynı otobüsün üstündeydik. Ersin’i kaybettik, o gün ona elimi uzatma imkânım olmamıştı. Elmadağ’da elektrik direğine bayrak asarken otomobilin altında ezilerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki Onur’a da öyle. Önseçim olmazsa o eller karşılığını bulamayacak. Ölenler boşuna ölmüş olacak. İşte önseçimin ve örgütün bu parti için kutsallığı bu yüzdendir. Bu el bu örgüte kenetlenmek zorundadır.

Devrimci ruhumdan aldığım cesaret, gençliğimin verdiği dinamizm, örgütten gelmiş olmanın sorumluğu, gençlik kollarından yetişmiş olmanın verdiği partililik bilinci, başarıya aç olmanın verdiği çalışkanlıkla Kemalist Cumhuriyeti yeniden inşa etmek, ülkemize tam bağımsızlıkçı anlayışı kazandırmak ve hakça bir düzeni getirmek için Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum.

Rahmetli Ecevit haşhaş ekmeyeceksin diyen ABD’ye meydan okumuş. Haşhaş ekimini serbest bırakmıştı. AKP zihniyeti bırakın haşhaşı pancara kota koydu. O kotayı da suyun başındakiler kendilerinde topladı. Benim adaylığım halka kotayla ektirilen pancardan kotasız cep dolduranların bela olmak içindir.

Benim adaylığım emperyalizmin her türlüsüne karşı onurla direnmek ve onların ikiyüzlülüğünü tüm dünyaya haykırmak içindir.

Benim adaylığım vahşi kapitalizme dünyayı dar etmek içindir.

Benim adaylığım halkını soyana sokakları zindan etmek içindir.

Benim adaylığım sosyal devletin asli görevi olan sosyal yardımların kimlere verileceğini, işe kimlerin alınacağının hakkaniyetten uzak şekilde AKP il, ilçe yöneticilerinin talimatlarıyla doğtultusunda uygulayan AKP bürokratlarının başına bela olmak içindir.
Benim adaylığım yeniden vekil olabilmek için şov amaçlı başını kapatanlara, 4 bakanı Ak’layanlara yüzsüzlüklerini haykırmak içindir.

Benim adaylığım yeniden vekil olamayacağı korkusuna kapılıp 16 yaşında bir genci hedef alarak AKP Genel Merkezi’ne takla atan, soyadının hakkını veremeyip PKK ile müzakere yapan AKP’nin koltuk tutkunu taklacı güvercinlerine karşıdır.

Soyadının hakkını veremeyen o sözde vekile buradan meydan okuyorum. O, 16 yaşındaki gencin arkasında sadece Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, eski İl Başkanı yok. O genç yüreğin arkasında Mehmet YURTSEVEN var. Konya’nın bütün CHP örgütleri var. O gencin arkasında CHP’ye oy veren 120bin nefer var. O gencin arkasında Konya’da yaşayan 2 milyon insanın vicdanı var. Biz mahkemenin görüleceği 6 Mart günü adliyede olacağız yüreğin yetiyorsa sende gel. Belki savcılara hâkimlere talimat verirsin.

Koltuğunu koruyabilmek için türlü oyunlar içerisine giren bu arkadaşlara söz veriyorum. Seçimlerden sonra evlerinde otururken kimseye boyun eğmeden nasıl vekil olunacağını ellerinde kumandaları televizyondan rahat rahat izlemeleri için hepsine meclistekilerle aynı kalite ve renkte ceylan derisi televizyon izleme koltuğu hediye edeceğim.

Benim adaylığım meclis kürsüsünden bebek katili bölücü başı caniye “SAYIN” diyerek terörden beslenen ve terör sayesinde vekil olan bölücü sözcülerini ve işbirlikçilerini meclis kürsüsüne gömmek içindir.

Benim adaylığım kravatlı vekil olmak için değil, benim adaylığım seçildikten sonra halkını örgütünü unutan onlara tepeden bakan, arandığı zaman danışmanımla görüşün diyen vekillere inat köylü Mehmet ağa olarak kalmak içindir.

Benim adaylığım ceylan derisi koltuk hevesi değil, Mv. Mehmet BEY olabilmek için değil, herkesin kardeşi, yoldaşı Konyalı YURTSEVEN olabilmek içindir.

Benim adaylığım efsane CHP Konya Milletvekilleri Durmuş Ali ÇALIK’ın, Mustafa ÜSTÜNDAĞ’ın binde biri kadar Konya sevdalısı olup halkının örgütünün yanında emrinde olabilmek içindir.

Benim adaylığım Soyadım olan “YURTSEVEN’in” hakkını vermek içindir.

Benim adaylığım oğlum Türkmen Zafer YURTSEVEN’in kendi yaşıtlarıyla tam bağımsız bir Türkiye’de yaşayabilmesi içindir. Onlar için özgür bir Türkiye inşa edebilmek içindir. Bu çalmadan çırpmadan siyasetten zengin olmadan Vatan uğruna çalışarak geçti ömrü diye onurlu şerefli bir miras bırakabilmek içindir.

Benim aday adaylığım Türkiye’nin geleceğinin CHP iktidarında olduğunu köy köy, cadde cadde, sokak sokak haykırmak içindir.

Benim adaylığım Başbakanlık koltuğunun hakkını veremeyen Abisinin gölgesinde kalan Sayın DAVUTOĞLU’nu abisinin güdümünden kurtarıp aktif siyasete dahil edebilmek içindir.

Benim adaylığım Milletvekili seçilemeyince, 1999’da parti baraj altında kaldığı gemiyi ilk terk edenlere, Genel Merkezle ters düşüp kendine yakın üyeleri partiden istifa ettirenlere, adı sanı bilenmedik parti kurup, parti parti gezip AKP’ye baston olanlara, türlü hakaretlerle eleştirdikleri CHP’sine 15 yıl ihanet edip geri döner dönmez aday adayı olan koltuk meraklısı sözde devrimcilere karşıdır.

Bugün buradan söz veriyorum. Önseçim’de ister 1. İster sonuncu çıkayım fark etmez. En fazla CHP örgüt neferi olacağım. 7 Haziran günü AKP İktidarına son verip Halkın İktidarını, CHP iktidarını kuruncaya dek, Genel Başkanı Başbakan yapıncaya dek Konya’da gidilmedik Köy sıkılmadık el bırakmayacağım.

Değerli dostlarım bugün burada beni onurlandırdığınız için sizlere çok teşekkür eder tüm devrimci duygularımla selamlarım…

Zafer zafere inananlarındır…

Mehmet Yurtseven
CHP Konya Milletvekili Aday Adayı
0532 511 06 83

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları