loading
close
SON DAKİKALAR

Mehtap Ar son yolculuğuna uğurlandı

Mehtap Ar son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 12.04.2021 - 16:57
Kategori: Magazin

10 Nisan'da akciğer kanseri sebebiyle hayatını kaybeden Mehtap Ar, son yolculuğuna uğurlandı.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Mehtap Ar, 2,5 yıldır mücadele verdiği akciğer kanseri nedeniyle 10 Nisan Cumartesi günü hayata veda etmişti. Mehtap Ar, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Pandemi nedeniyle Zincirlikuyu Camii'nde yapılan törene fazla katılım olmaması için sanatçının ailesinin haber verdiği yakınları katıldı.
 
Törende ayakta durmakta güçlük çeken Müjde Ar, VIP minibüste eşi Ercan Karakaş ile birlikte oturup, taziyeleri kabul etti. Ar, ardından kız kardeşi Mehtap Ar'ın oğlu Söz ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı.

"KARDEŞİMİN MANGAL GİBİ YÜREĞİ VARDI"

Müjde Ar, konuyla ilgili, "Canımız Mehtap'ımızın o kadar çok seveni var ki... Benim, eşimin, Söz'ün telefonları durmuyor 24 saattir. O bizim her şeyimizdi, neşemizdi, kanımız, canımızdı... Üç ay birlikte çok ağır bir süreç geçirdik. 8 Ocak'ta yattığından, vefat ettiği 10 Nisan'a kadar bize hiçbir şey hissettirmemeye çalıştı. Mangal gibi bir yüreği vardı benim kardeşimin. Oğlu üzülmesin, ben üzülmeyeyim diye en ağır durumda bile 'Bir şeyim yok' dedi. Geçen perşembe günü çok ağırlaştı. Hissettik artık. Bir gün içinde bütün organları dayanamadı ve gece 03:20'de kaybettik. Tabii herkesin yakını için ölüm çok çok acı ama Mehtap o kadar renkli, o kadar sade, o kadar insancıl bir kişilikti ki... Onsuz bir hayata alışmak çok zor olacak" şeklinde konuştu.

"TARİHİ ŞU AN BELLİ DEĞİL"

Ar, bir gün önce tören yapmayacakları şeklinde kamuoyuna duyurdukları açıklamayı, pandemiyi göz önüne alarak, dostlarını korumak amacıyla yaptıklarını sözlerine ekledi.

Usta oyuncu, "Arkadaşlarımıza mesaj attık, açıklamada bulunduk. Biliyorsunuz bu son yükselen vaka sayısı üzerine onları korumak amacıyla yaptık. Mehtap için ortalık sakinleşince bir anma gecesi yapacağız, Oraya tüm dostlarımızı bekliyoruz, şu an tarihi belli değil" dedi.

"ONLARIN KALBİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK"

Mehtap Ar'ın oğlu Söz Ar ise annesinin Türkiye'nin dört bir yanını gezerek, çocuklara tiyatro sevgisi aşıladığını anlattı.

Söz Ar, "Buna da dayanamaz' derken, ona bile dayandı. Milyonlarca çocuğun kalbine dokunmuş, bedava tiyatro yapmış, oradan oraya gitmiş, gitmediği ilçe bırakmayan biriydi annem. Ben de onunla gittim. O YİBO (Yatılı Bölge Okulları)'lardaki çocuklara dokundu. Onların kalbinde yaşamaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ailenin yakınlarıyla birlikte yaklaşık 35 kişinin bulunduğu törene sanat dünyasından Türkan Şoray, Nur Sürer ve Emel Müftüoğlu gibi isimler katıldı.

"ÇOK ÜZGÜNÜM"

Acı gününde arkadaşı Müjde Ar'a destek olan Türkan Şoray ise Mehtap Ar'ın çok sevecen bir insan olduğunu söyledi.

Üzüntüsünü dile getiren Şoray, "Çok üzgünüm. Allah kuvvet ve dayanma gücü versin Müjde'ye. Onun canıydı, ne kadar çaba gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Bir abla olarak görülmemiş fedakarlığı vardı. Allah gani gani nurlar içinde yatırsın. Gençti, cana yakın, tatlı bir insandı" dedi.

Mehtap Ar, ardından sınırlı sayıda katılımla kılınan cenaze namazı sonrası annesi Aysel Gürel'in mezarının yanında toprağa verildi.

YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Mehtap Ar, hastalığının artması sonucu 26 Ocak'ta yoğun bakıma kaldırılmıştı.

13 yıl önce yakalandığı rahim ağzı kanserini yenen Mehtap Ar, iki yıl önce de akciğer kanserine yakalanmıştı.

Hastalığının tedaviye olumlu cevap vermesiyle kendini iyi hisseden Mehtap Ar, Bodrum'a giderek ablasıyla birlikte tatil yapmıştı. Ne var ki hastalığın vücuduna yayılmasıyla doktorları Mehtap Ar'ı 8 Ocak'ta hastaneye yatırmıştı.

Ar, sonraki günlerde durumunun kötüleşmesiyle yoğun bakıma alınmıştı.

Müjde Ar, kardeşinin doğum günü olan 6 Nisan'da sosyal medyadan, "Canım biriciğim, kardeşim, kalbimin yarısı her şeyim, bir an önce iyileş" şeklinde duygusal bir mesaj yayımlamıştı.

"HERKESTEN DUA BEKLİYORUZ" DEMİŞTİ

3 aydır günlerinin büyük bir bölümünü hastanede geçiren Müjde Ar, kardeşinin yoğun bakımdaki ilk günlerinde şu açıklamayı yapmıştı:

Ailece perişan olmuş durumdayız, çok üzücü günler geçiriyoruz, sürekli dualar ediyoruz. Mehtap şu an direniyor ama çok fazla reaksiyon alamıyoruz. Biricik kardeşim benim, her şeyim. İyi olması için dua ediyoruz. Tedavi iyiye doğru giderken, son olay çok büyük şanssızlık oldu. İmmüno terapisi iyi gelmişti. Vücutta başka bölgeye de sıçrayınca yeniden yayıldı. Doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar, 2,5 yıldır bir mucize yaşadık aslında, çok iyi bakıyorlar, inşallah iyi olur. Herkesten dua bekliyoruz.

6 Nisan 1957'de dünyaya gelen Mehtap Ar, 1974'te 'Ayrı Dünyalar' adlı sinema filmiyle oyunculuğa başlamıştı. Ar, kariyeri boyunca 27 sinema filmi ve 12 televizyon dizisinde rol almıştı.

"SON ANA KADAR DİRENDİN"

Ar'ın vefatının ardından Itır Esen, "İkisi de çok yakın arkadaşım. Mehtap Ar'ı kaybetmemin derin üzüntüsünü yaşarken canım arkadaşım Müjde Ar a, oğlu Söz'e sabır diliyorum" dedi.

Nilgün Belgün, "Ah, Mehtap Ar'ı kaybetmişiz. Çok üzgünüm. Anneciğinin yanına gitti. Yattığı yer incitmesin, mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Betül Demir, "Son ana kadar direndin çünkü yaşamı çok severdin... Ve Söz'ü, Müjde ablayı, tiyatroyu, Aysel'i... Kavuştunuz sonunda. Tek tesellim budur... Huzurla uyu benim dobra kuşum, Mehtap ablam... Seni çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

Neşe Karaböcek, "Çok üzüldüm. Annesi rahmetli Aysel Gürel ile şarkı çalışmalarımız olmuştu. Mehtap ile de birlikte sahne aldık. Mehtap Hanım sessiz sedasız hanımefendi bir hanımdı. Nur içinde yatsın, cennet mekanı olsun inşallah. Amin" dedi.

Zafer Algöz, üzüntüsünü, "Sevgili Mehtap Ar, acıları son buldu. Aysel Gürel'ine kavuştu... Başımız sağ olsun. Mekânı cennet olsun" sözleriyle dile getirdi.

Soner Arıca, "Üzüntümü nasıl ifade etsem bilemedim. Mehtap Ar; mekânın cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Nazan Öncel, "Bir güzel sanatçımızı daha kaybetmişiz. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

Nur Yoldaş, "Mekânın cennet olsun. Çok üzüldüm, çok" açıklamasını yaptı.

Yonca Lodi, "Kavuştunuz Mehtap ablacığım... Dilerim cennet kapılarında karşılasın seni. Huzur içinde uyu... Yüreğin gibi temiz olsun mekânın" dedi.

 

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları