loading
close
SON DAKİKALAR

Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ev baskını: Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı

Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ev baskını: Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı
Tarih: 05.01.2021 - 11:09
Kategori: Gündem

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilerden 16'sı ev baskınları ile gözaltına alındı.

AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden çok sayıda öğrenci, sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. 28 öğrenci hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlamalarıyla gözaltı kararı çıkarıldığı, bunlardan 16'sının gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte 13 ilçede 24 adrese yönelik operasyon düzenlendiği bilgisi verildi. Gözaltına alınan 16 öğrencinin emniyete götürüldüğü, 12 öğrenci hakkında daha gözaltı kararı bulunduğu bildirildi.

Melih Bulu’nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve birçok üniversiteden öğrenci kayyum rektörü protesto etmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’ü önünde toplanmıştı. Kampüs ve çevresini ablukaya alan polis öğrencilere müdahale etmişti. Gözaltına alınan çok sayıda öğrenci, emniyet ifadesinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları