loading
close
SON DAKİKALAR

Melisa Sözen, Ceylan Özgün Özçelik’in yeni Netflix dizisinde başrol olabilir

Melisa Sözen, Ceylan Özgün Özçelik’in yeni Netflix dizisinde başrol olabilir
Tarih: 14.05.2021 - 11:45
Kategori: Kültür & Sanat

Melisa Sözen, Perihan Mağden’in romanından uyarlanan Ceylan Özgün Özçelik imzalı Netflix dizisi “Biz kimden kaçıyorduk Anne?”nin başrolünde yer alabilir.

Perihan Mağden’in aynı adlı kitabından uyarlanan “Biz kimden kaçıyorduk Anne?” dizisi için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte dizi hakkında ilk detaylar da belli olmaya başladı.

TV100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre, son olarak başrolünü Binnur Kaya’nın üstlendiği “Kırmızı Oda” dizisiyle izleyici karşısına çıkan Melisa Sözen, Netflix’in “Biz kimden kaçıyorduk Anne?” adlı yeni dizisinin başrolünde yer alacak. Ancak resmi kaynaklardan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Dizinin yönetmenliğini ulusal ve uluslararası festivallerde ödüle değer görülen ilk uzun metrajlısı “Kaygı” ile adından övgüyle söz ettiren Ceylan Özgün Özçelik üstlenecek. Dizinin senaryosunu ise “İçerde”,”Poyraz Karayel” gibi dizilerle tanınan Ertan Kurtulan kaleme alacak. Dizinin romanın hikâyesine ne kadar bağlı kalacağı henüz bilinmiyor.

‘Biz kimden kaçıyorduk Anne?’

Mağden kitabında bir anne kızın travmatik hikâyesini anlatıyor. Kitap yayınevince şöyle tanıtılıyor:

“‘Bizi üzenler cezasını bulurlar Bamjrim. Bulmaları gerekir. Annen bunun için var. Burada kaldı. Seni üzenlere günlerini göstermek için. Kabalığın ve kötülüğün cezasını vermek için.’ Biliyorum Annecim. Onlara cezalarını vermek zorunda kaldığını biliyorum. Perihan Mağden’in çağdaş bir kült roman haline gelen ‘İki Genç Kızın Romanı’ndan beş sene sonra yazdığı ve şimdiye kadar on iki ülkede yayımlanan romanı Biz kimden kaçıyorduk Anne? yakıcı bir ilişkinin içinde, acı bir sona adım adım ilerleyen bir anne-kızın hikâyesi. Şehirden şehire, otelden otele kaçmak zorunda kalan dünya güzeli bir kız çocuğu ve kendisine hiç benzemeyen eksantrik annesinin bu kaçışları sırasında geçmişlerini saran sırlar, sayfa sayfa çözülen bir sarmalla okur tarafından keşfediliyor. Mağden’in ana temalarından olan anne-kız ilişkisinin çıkmazları, bu romanda yoğun bir sevgi-nefret gelgitinde sürüklenen bir hayat ve çocuğunu tek başına büyüten annenin dramıyla yeni bir boyuta taşmıyor. ‘Kırık bir kalbin romanı; aynı zamanda tekinsiz bir gerilim…’ Neue Luzerner Zeitung, İsviçre.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları