loading
close
SON DAKİKALAR

Memleket Partisi kuruldu, Muharrem İnce genel başkan oldu

Memleket Partisi kuruldu, Muharrem İnce genel başkan oldu
Tarih: 17.05.2021 - 16:39
Kategori: Siyaset

CHP'den istifa ederek Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi.

CHP eski Yalova Milletvekili ve 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, CHP'den istifa eTMİŞTİ.

Memleket Hareketi adıyla mitingler yapan İnce, Memleket Partisi'nin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na verdi. 

Parti içi yapılan seçimde Muharrem İnce oy birliğiyle genel başkanlığa seçilirken, genel başkanvekilliği ve parti sözcülüğüne geçtiğimiz haftalarda CHP'den istifa eden Gaye Usluer getirildi. 

Gaye Usluer Kurucular Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Bugün hep birlikte Turkiye Cumhuriyeti tarihinde tarihi günlerden birine tanıklık ediyoruz. Sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığında Memleket Partisi kurulması için başvuruyu yaptik. 15.00 itibari ile kuruldu belgesi ile genel merkezimize geldik. Bu ülkede yaşayan herkes için geleceğimizi barışla özgürlükle yeniden demokrasiyle taçlandırmak için memleket partisi olarak sizlere söz veriyoruz. Tüzüğümüz gereği ilk genel başkanımızı seçtik. Sayın Muharrem İnce oy birliği ile Genel Başkan olarak seçildi. 82 kişiden oluşan kurucular meclisi gelecekteki parti meclisimizi temsil etmektedir" dedi.

Gaye Usluer, Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) görev dağılımını şöyle açıkladı:

Muharrem İnce: Genel Başkan

Gaye Usluer: Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü

Hakkı Aklın: Genel Sekreter

Hüseyin Avni Aksoy: Genel Başkan Yardımcısı

Özcan Özel: Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Ali Çelebi: Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü

Serhat Galip ve Nurban Demirbağ: Genel Başkan Yardımcıları

Mevlüt Dudu ve Mert Ünlü: Genel Sekreter Yardımcıları

Serkan Ufuk Akgün: Genel Sayman.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları