loading
close
SON DAKİKALAR

Memnun musun Türkiyem?

Memnun musun Türkiyem?
Tarih: 25.02.2021 - 11:43
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: Eğer her şeye rağmen evetse cevabın layık olduğun şekilde yaşıyorsun!..

- Döviz 19 yılda beşe katlandı, - Yıllık enflasyon %25’i aştı, - Zamsız uyanmadığın bir gün kalmadı, - Hükümet sıkıştıkça vergi icat etti, - 20 milyon kişi açlık ve sefalet sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor, - Beş milyon işsiz çaresizlik içinde kıvranıyor, - İcra ve iflas daireleri dosyalara yetişemiyor, - Onur intiharları her geçen gün artıyor, - Artan boşanma davaları nedeniyle çekirdek aile yapımız dağılıyor, - Sorunlar salgın nedeniyle katlanarak artıyor, - İktidar gerekli yardımı yapamıyor, - Harcanan kara gün akçesinin ve kayıp 138 milyar doların hesabını veremiyor, - Suriyeli mültecilere yaptığı 40 milyar dolarlık yardımla övünüyor, - Avenelerine çifte maaş ödüyor, - Olanları Saray penceresinden seyredip 3 bin saray personeline ayda 21 milyon lira harcayarak lüks içinde saltanat hayatı sürüyor..

Şimdi soruyorum sana:

- Aylık gelirin yeterli mi?
 
- Kiranı, geçimini, sosyal yaşantını rahatça karşılayabiliyor musun
 
- Yıllardır borçsuz, harçsız, sıkıntısız bir gün geçirdim diyebilir misin?
 
- Dövizin artmadığı,cebindeki paranın küçülüp alım gücünü kaybetmediği, enflasyonsuz geçen tek bir yıl söyleyebilir misin?
 
- Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerden birinci sınıf, eşit ve ücretsiz faydalanabiliyor musun?
 
- Korona salgınında Avrupa ülkeleri vatandaşlarına binlerce Euro dağıtırken benzer bir sosyal yardımı biz de aldık diyebilir misin?
 
- Kavgasız, tartışmasız, huzurlu, can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşadığın söylenebilir mi?
 
- Bugünkü sıkıntıların baş nedeni olan ve yüzlerce can kaybı ile milyarlarca dolar zararın müsebbibi FETÖ ve açılım adı altında yüz bulan PKK’yı bu ülkenin başına AKP musallat etmedi diyebilir misin?
 
- Ülke yönetiminde rüşvet, rant, iltimas ve ayrımcılık yoktur diyebilir misin?
 
- Her gün televizyonlarda onlarca sanal sorun ve siyasilerin ikbali tartışılırken bir gün olsun sana ait bir sorununun ve çocuklarının istikbalinin konuşulduğunu duydun mu?
 
- Görsel ve yazılı basında bir gün olsun çiftçinin, köylünün, esnafın, sanayicinin, işçinin, işsizin, memurun, öğrencinin, öğretmenin, fakirin, fukaranın, kimsesizin, özürlünün, dul ve yetimin sorunundan bahsedildiğini duydun mu?
 
- Ülkemde işsizlik, yoksulluk ve açlık yoktur diyebilir misin? - Televizyonda en son hangi tarihte bir fabrikanın ya da istihdama dayalı dev bir tesisin açılış törenine şahit oldun?
 
- Bu ülkede hak, hukuk ve adaletin var olduğuna ve herkese eşit dağıtıldığına inanıyor musun?
 
- Ülkem her türlü fikir ve düşüncenin, demokratik hak ve özgürlüklerin, ülkesidir diyebilir misin?
 
- Avrupa standartlarında insanca yaşadığın söylenebilir mi? - Kısacası memnun musun?
 
- Keyfin yerinde mi?
 
- Geleceğe umutla bakabiliyor musun? Eğer her şeye rağmen evetse cevabın layık olduğun şekilde yaşıyorsun!.. Lakin hayırsa cevabın; ‘Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’ anlayışı içinde şahsi kavgaları bir kenara bırakıp bölünmeden birlik olalım!.. Bir ülkeyi ayakta tutan şeyin aklıselim ahalinin sorumluluk duygusu olduğunu asla unutmayalım..
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları