loading
close
SON DAKİKALAR

Memur-Sen, kendine üye olmayan memurların dayanışma aidatı ödemesini talep etti!

Memur-Sen, kendine üye olmayan memurların dayanışma aidatı ödemesini talep etti!
Tarih: 27.03.2019 - 11:14
Kategori: Sendika

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu kez de kendi üyesi olmayan memurların toplusözleşmeden yararlanabilmesi için kendilerine “dayanışma aidatı” ödemesini istedi. Yalçın, daha önce de Kamu-Sen ve KESK’i toplusözleşme masasının dışında bırakmaya yönelik hamleler yapmıştı. ...

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’na göre, kamu çalışanları ile hükümet arasındaki toplusözleşme görüşmelerinde masada sendikaların heyet başkanlığını en fazla üyeye sahip konfederasyon yapıyor. Bu da şu anda Memur-Sen. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu kez toplusözleşme masasında yetkili ile yetkisizin aynı masada oturmasının ve sendika üyesi ile üye olmayanın aynı haklardan yararlanmasının adil olmadığını savunarak “dayanışma aidatının” yaşama geçirilmesini istedi. Dayanışma aidatının sendikacılığın olmazsa olmazı olduğunu belirten Yalçın, şöyle devam etti:

Yasalarda yok

“Biz o masada yeni kazanımlar elde etmek için mücadele verirken ‘sendika ne işe yarar?’ diyenler var. Sendikalı olmadığı halde sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil. Bu yüzden önce dayanışma aidatı ödenmeli ve ‘sendika ne işe yarar’ın cevabı o zaman verilmeli.” Ağustosta başlayacak yeni toplusözleşme dönemi öncesi bu öneri tartışma yarattı. Çünkü memur toplusözleşme mevzuatında “dayanışma aidatı” yok. Yasa değişikliği gerekiyor. Ayrıca dayanışma aidatının dünyada da çok kabul görmediğine dikkat çekiliyor. Ayrıca böylesi bir durumda diğer konfederasyonların da bir anlamı kalmayacak.

Son istatistiklere göre 2 milyon 473 bin 461 memur var. Memur-Sen’in üye sayısı 1 milyon 10 bin 298, diğer konfederasyonların üye sayısı 1 milyon 463 bin 163 kişi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları