loading
close
SON DAKİKALAR

Memur zammında top taca çıktı

Memur zammında top taca çıktı
Tarih: 22.05.2012 - 15:07
Kategori: Sendika

Kararı hakem heyeti verecek...

Memur zammında hükümet sabah 08.30 sınırını aştı. Memur -Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin memura 2012 yılı için 3.5 + 4, 2013 yılı için ise 3 + 3 teklifini Hakem Heyetine götüreceklerini ifade etmişti.

Gündoğdu dün yaptığı konuşmada ''Saat 24.00'e kadar telefonlarımız açık. Konfederasyonda yeni müzakere edilebilir tekliflerini bekliyoruz. Telefonumuz açık, Kamu İşveren Heyeti, kasanın kapısını açarsa, telefonumuzla bize ulaşabilir. 24.00'e kadar yeni teklifi olursa bekliyoruz. Toplu sözleşmenin sabah 08.30'a kadar imzalanıyor. İstediklerimizin olmaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaat edeceğiz" ifadesinde bulunmuştu.

Öte yandan bu sabah beklenen teklif gelmedi.

MEMURLAR BAŞBAKAN'DAN BEKLEDİKLERİ CEVABI ALAMADI
Böylelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayan Gündoğdu, Başbakan'ın "bütçe açığı, cari açık, Orta Vadeli Mali Program ve kamu disiplini nedeniyle verilecek teklif budur" ifadeleri üzerine memurlar harekete geçeceklerini bildirdi.

EYLEMDE İLK ADIM ANKARA!
Memurlar Çarşamba günü 5 bin kişiyle Ankara'da ilk eylemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor.
Kamu - Sen Başkanı İsmail Koncuk, "23 Mayıs'ta kesin greve gidiyoruz'' dedi, KESK Başkanı Lami ÖZGEN ''Türkiye'nin bütün illerinde Greve bizde katılacağız'' dedi.

Memur-Sen adına toplu sözleşme masasında yer alan Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Hacı Bayram Tonbul da Çarşamba günü 5 bin kişinin Ankara'da bir araya geleceğini belirterek, ""Bunun ardından iş bırakma dahil her türlü eylemi tartışıyoruz" dedi.

Memur - Sen Başkanı Gündoğdu'nun daha önce açıkladığı gibi memura yeni teklif gelmemesinin ardından kamu görevlilerine müracaat şeklinin hukuki açıdan yasal sürenin 3 gün olduğunu belirtmişti. Gündoğdu, "Salı, çarşamba, perşembe saat 17.00'ye kadar götürmemiz lazım'' şeklinde konuşmuştu.

Memurların hakem heyetine başvurmasının ardından 5 gün içerisinde heyetin karar vermesi gerekiyor. Heyetin önümüzdeki hafta salı gününe kadar kararını açıklaması gerekiyor. Son tarih 29 Mayıs!

MEMUR -SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU: DAĞ FARE BİLE DOĞURMADI!
Hükümetle yapılan görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını belirten Memur - Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, yakalanan yüksek büyümenin memur maaşlarına yansıtılması gerektiğine dikkat çekti.

Hükümetin zam konusunda daha yüksek bir teklif vermesi gerektiğini savunan Gündoğdu, "Toplu sözleşmeyle daha büyük tamiratları beraberinde getirmesi gerektiği, 2011'de yüzde 8.5 büyüyen Türkiye'nin çalışanlara yansıtılması gerekiyordu. Yüzde 10.5 yansıyan enflasyona bize karşı rakam olarak 2002 -2012 yılına kadar maaşlarda yapılan artışlarda enfasyon üzerinde ne kadar gördüklerine dair rakamlar yansıtıldı. Görüyoruz i rakamları açıklayan Maliye Bakanı bile rakamlar sonrasında basına soru sordurmuyor. Bir sorun var, ya Türkiye büyüyor eğer büyüyorsa bu büyümeden pay istiyoruz. Ya da birileri rol yapıyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesiysek bunu memurlar da hissetsin" dedi.

"2011 yılında bu ülke 8.5 büyümedi mi, enflasyon 10.5 gerçekleşmedi mi? izin 74 milyondan vergi ve harçlar olmak üzere alacağınız bu oran yeniden değerleme oranı yüzde 10.26 değil mi? Bunun altında bir zam teklifi yapmak bile kendi kendinize ters düşmek olmaz mı? Bunlara cevap aradık ama verilen cevaplar inandırıcı değildi. Türkiye'de çalışanların motivasyonu zarara uğratılmıştır. Memur - Sen olarak kurulduğumuz günden beri yanlışı kim yaparsa yapsın karşısında oluruz"

Dialogların bittiği yerde gerekli tepkiyi snedikal anlamda vereceklerini belirten Gündoğdu "Hükümetin ve kamu iş veren heyetinin 14 mayıs günü getirdiği teklifi bile dağ fare bile doğurmadığı beklentiyi karşılamayan cılız ufak olan yaklaşımlara denir. Dağ fare bile doğurmadı!" dedi.

"Elimizden geleni yaptık ama bugün toplu sözleşme uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Kamu iş veren heyetidir sorumlusu, maliye bakanlığı yetkilileridir. Önümüzde kamu hakem heyeti süreci var. Perşembe günü. Hakem süreci öncesinde neleri yapalım bu süreçte 666 sayılı kanun hükmünde kararname sürecinde en mağdur edilen öğretmen ve öğretim görevlileri. OECD ülkelerinin ortalamasının üzerinde öğretmen maaşlarından bahsediliyor bir de!" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları