loading
close
SON DAKİKALAR

Memurlardan hükümete uyarı!

Memurlardan hükümete uyarı!
Tarih: 12.02.2012 - 17:43
Kategori: Sendika

657 Sayılı yasanın kaldırılacağına dair basında yer alan haberler üzerine KESK ve Kamu-Sen ayrı ayrı açıklamalar yaptı.

Memurların iş güvencesini ortadan kaldırıcak olan düzenlemeye tepki gösteren konfederasyonlar, Türkiye’nin dört bir yanında eyleme geçme uyarısında bulundu.

KESK, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in 657 Sayılı Yasa’nın değiştirilmesi gerektiği yönündeki açıklamaları üzerine yazılı açıklama yaptı. KESK Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, hükümetin kamu emekçilerini ilgilendiren konuları sendikalar yerine basına yapılan açıklamalar ile duyurması eleştirildi. Açıklamada, basına yansıyan haberlere göre kamuda çalışan işçilerin ve emekçilerin “kamu çalışanı” adı altında toplanacağının anlaşıldığı belirtilerek, “KESK olarak yıllardır kamu emekçileri ile işçilerin arasındaki ayrımın ortadan kaldırılarak ortak çalışanlar yasası düzenlenmesi gerektiğini savunuyor, bunun mücadelesini veriyoruz. Bu konuda biz kamu emekçileri için vazgeçilmez olan iş güvencemizin korunmasıdır” denildi.

Komisyonun yasa hazırlığından iş güvencesinden hiç söz edilmediğinin vurgulandığı açıklamada, “Bu durum söz konusu komisyonun hummalı çalışmasının kime hizmet edeceğini de göstermektedir. Asıl hedef iş güvencesini ortadan kaldırarak; işçileri ve kamu emekçilerini güvencesizlik, yoksulluk ve sefalette eşitlemektir. Bu hedefi perdelemek isteyen AKP hükümeti her zaman olduğu gibi kamuoyunu etkilemeye dönük hamleler yapmaktadır. Yasa hazırlığı haberlerinde kullanılan ‘çok çalışan memur çok kazanacak’ ifadesi bu hamlelerin en önemli aracıdır” ifadesi kullanıldı. Yasada yer alması beklenen “Çok çalışan memur çok kazanacak” yönteminin eleştirildiği açıklamada, bu uygulamanın karşılığı olmadığı belirtilerek, “Kime göre çok çalışan?” sorusu yöneltildi.

Açıklamada, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun yaşlandığı belirtilerek, şunlara yer verildi: “Emeklilik vakti gelmiştir. Bir an önce tarihin çöplüğüne atılmalıdır. Ancak tek yaşlanan ve emekliliği gelen 657 Sayılı Kanun değildir. Dokuz yıllık iktidarında tüm emekçilerin aleyhine sayısız düzenlemenin altında imzası olan AKP İktidarının da artık emeklilik vakti gelmiştir. AKP iktidarını iş güvencemizi ortadan kaldırmaya dönük adımlar atmayı aklından bile geçirmemesi konusunda uyarıyoruz. Bilinmelidir ki, kamu emekçilerinin böyle bir düzenlemeye cevabı hükümetin tahminlerinin ötesinde olacaktır.”

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk memurunun güvencelerini yok etmek isteyenlerin 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşılarında bulacaklarına dikkat çekerek, “Memurun iş güvencesine göz dikenler bilsin ki; böyle bir durumda Türkiye’yi eylem alanına çeviririz” dedi.

Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemin yaşandığını ifade ederek, “Bir çalışan için kazanılmış en büyük haklardan biri, iş güvencesidir. İktidar geldiği günden beri, memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, türlü söylemlerle kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir. Türkiye Kamu-Sen, memurun çepeçevre sarmakta olan bu ateş çemberini parçalamak için çok mücadele vermiştir” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları