loading
close
SON DAKİKALAR

Menemen’de seçime CHP ve İYİ Parti’den yine boykot

Menemen’de seçime CHP ve İYİ Parti’den yine boykot
Tarih: 12.01.2021 - 15:52
Kategori: Yerel

Menemen Belediye Başkanvekili’nin belirleneceği kura çekiminin ikinci kez yapılamaması ardından İzmir Valiliği’nin müdahalesi sonrası olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirilerek kura çekimi Millet İttifak’ın boykotu sebebiyle ertelendi. Kura çekimi için yarın yeniden toplanılacak. ...

İzmir Menemen'de belediye başkanvekilliği için Millet İttifakı’nın boykot ve önerge hamleleriyle iki kez ertelenen kura çekimi İzmir Valiliği’nin müdahalesi sonrası bugün olağanüstü meclis toplantısı Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıyı Millet İttifakı yine boykot kararı aldı. Millet İttifakı meclis üyelerinden Deniz Karakurt ve Mehmet Karabiniş meclis toplantısına gözlemci olarak katıldı. Diğer üyeler ise toplantı salonuna gelmedi. Salt çoğunluk sağlanamaması sebebiyle kura çekimi Çarşamba(yarın) gününe ertelendi. Yarın yapılacak mecliste kanuna göre salt çoğunluk yerine 4’te 1 çoğunluğun aranacak.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı. Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından Millet İttifakı kuraya boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakının oylarıyla meclis gündeminden çıkarılması kararı alınmıştı. Valilik ise yaşanan sürecin ardından kura çekiminin bugün yapılacağını duyurmuştu.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları