loading
close
SON DAKİKALAR

Menzil cemaati lideri Abdulbaki Erol defnedildi

Menzil cemaati lideri Abdulbaki Erol defnedildi
Tarih: 13.07.2023 - 18:45
Kategori: Yaşam

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybeden Menzil cemaatinin lideri Abdulbaki Erol, Adıyaman'da toprağa verildi. Cenaze törenine yaklaşık 250 bin kişi katıldı.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul Pendik'teki özel bir hastanede tedavi gören Menzil cemaatinin lideri Seyyid Abdulbaki Elhüseyni (74) dün öğlen saatlerinde yaşamını yitirdi.

Elhüseyni'nin cenazesi, kara yoluyla Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne götürüldü.

Abdulbaki Erol için Menzil köyünde cenaze töreni düzenlendi.

KALABALIK UĞURLAMA

Cenazenin köye götürülüşünde 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan otopark alanına yönlendirdi.

Menzil grubu lideri, yaklaşık 250 bin kişi tarafından kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda kişi katıldı.

74 yaşında olan Seyyid Abdulbaki Elhüseyni, yaklaşık 1,5 yıldır İstanbul'da tedavi görüyordu.

Menzil cemaati 3’e bölündü: ‘Tövbe yetkisi’ üç oğluna verildi, bugüne kadarki tövbe ve zikirler iptal edildi

Menzil oluşumunun lideri Abdülbaki Erol’un 74 yaşında ölümünün ardından cemaatin 3’e bölündüğü ortaya çıktı. Erol’un üç oğluna ‘tövbe yetkisi’ verildiği ve üç ismin köydeki camilerde ayrı ayrı ‘irşat’ faaliyetleri sürdüreceği bildirildi. Ayrıca bugüne kadar ‘verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiği’ ve ‘tümünün yenilenmesi gerektiği’ dile getirilerek yeni ‘tövbe seansı’ gerçekleştirildi.

İstanbul’da özel bir hastanede ölen Menzil cemaatinin ‘şeyh’i Abdülbaki Erol, bugün Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, STK temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

Menzil'deki cenaze töreninin ardından köy merkezinde açıklama yapan Erol'un büyük oğlu Muhammed Mübarek, cemaatin 3'e bölündüğüne işaret etti.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Mübarek yaptığı konuşmada, "tövbe yetkisi"nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide "irşat" faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi. Bu açıklamasıyla cemaatin üçe bölündüğüne işaret eden Muhammed Mübarek, bugüne kadar "verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini" ve "tümünün yenilenmesi gerektiğini" dile getirdi. İsteyen cemaat üyesinin istediği camiye bağlanacağını ifade eden Mübarak, cemaate "Üç ismin arkasından konuşmayın, fitneye alet olmayın" şeklinde bir uyarıda da bulundu. Konuşmanın ardından Abdülbaki Erol'un üç oğlu, ayrı ayrı camilere gitti. Erol'un oğulları Muhammed Fettah, Muhammed Saki ve Muhammed Mübarek, camilerine gelen binlerce kişiye uzattıkları ipleri tutturarak "tövbe ettirme" seansı gerçekleştirdi.

ABDULBAKİ EROL KİMDİR?

Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Menzil köyünde dünyaya geldi.

Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni olan Abdulbaki Erol, Adıyaman, Siirt ve Van'da dini eğitim ve Arapça eğitimi aldı.

Babasının vefatından sonra cemaat lideri olan ağabeyi Muhammed Raşid Erol'un 22 Ekim 1993 tarihinde vefatı ile yerine geçti.

Kamuoyunda Gavs-ı Sani Şeyh Abdülbaki Elhüseyni olarak bilinen Abdulbaki Erol'un 10 çocuğu var.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları