loading
close
SON DAKİKALAR

Merih Akoğul'dan

Merih Akoğul'dan
Tarih: 11.02.2012 - 20:26
Kategori: Kültür & Sanat

İki farklı şehirde farklı zamanlarda gerçekleştirdiği projelerini sunacak .

Gösteri, Kadıköy PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde 24 Ocak Salı günü (yarın) saat 19.30'da başlayacak ve ardından şehirlerin dinamiği, siyah beyaz ve renkli fotoğrafın farklılığı, fotoğrafta iç ve dış bakış üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Merih Akoğul

1963 yılında İstanbul'da doğdu. M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Fotograf Ana Sanat Dalı'nı (Lisans) 1985, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotograf Ana Sanat Dalı'nı (Yüksek Lisans) 2001 yılında bitirdi. "Grup 9" Fotograf Grubu'nu kurdu. Birçok dia gösterisi gerçekleştirdi, yurtiçinde ve yurtdışında (Avusturya, Bulgaristan, Güney Afrika, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Japonya, ABD, Belçika, Kosova, Almanya) çeşitli sergilerde fotografları yer aldı.

Fotograf sanatı ve kuramı konularında çalışmalar yaptı. Seminer, sempozyum ve açıkoturumlara katıldı, bildiriler sundu, paneller yönetti, seçici kurullarda yer aldı. Reklam sektöründe tanıtım fotografçısı ve yazar olarak çalıştı. Çeşitli özel kurumlarda eğitmenlik, özel radyolarda kültür ve sanat programları, televizyon programlarında sanat danışmanlığı yaptı. Fotografları; fotograf kuramı, plastik sanatlar ve müzik üzerine yazıları ve eleştirileri birçok gazete ve dergide yayımlandı.

2003 yılının yaz döneminde Avusturya Başkanlık Sanat Dairesi tarafından verilen bursla çalışmalarını Viyana'da sürdürdü. Çeşitli müze ve özel koleksiyonlarda yapıtları bulunan Akoğul, Bahçeşehir Üniversitesi ve Eyüboğlu Koleji'nde dersler vermektedir.

Yayınlar

2007     "Sanki" (fotoğraf)

2006     "Siyah Beyaz Afyonkarahisar" (fotoğraf)

2005     "Türk Fotografçıları Kütüphanesi 22/Merih Akoğul" (fotoğraf), "Bit-ki" (fotoğraf), "İkizim Söyledi Ben Yazdım" (deneme), "Ne Janti Abimizdin Sen" (anı), "Saklı Günlükler" (çocuk edebiyatı)

2004     "Geçen Yaz Viyana'da" (fotoğraf)

2002     "Başarmak" (fotoğraf)

2001     "Klasikler/Neo-Klasikler" (fotoğraf)

1999     "Klasikler" (fotoğraf)

1995     "Kuğunun Ölümü" (şiir)

1992     "Son Dokunuş" (şiir)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları