loading
close
SON DAKİKALAR

Merkez Bankası Başkanı Uysal: Rezervlerimizi güçlendirmek için mevcut araçlarımızda revizyona gidebiliriz

Merkez Bankası Başkanı Uysal: Rezervlerimizi güçlendirmek için mevcut araçlarımızda revizyona gidebiliriz
Tarih: 15.07.2019 - 14:18
Kategori: Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal, bankanın kurumsal şeffaflığını artırmaya ve politika iletişimini güçlendirmeye yönelik bazı iyileştirme adımları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Uysal, "Sağlıklı ve kapsayıcı bir büyüme fiyat istikrarının sürdürülebilirliğini güçlendirir. Küresel konjonktür ve sermaye akımlarının seyrine göre, rezervlerimizi güçlendirmek için mevcut araçlarımızda revizyona gidebiliriz" ifadelerini kullandı.

Para politikası süreçlerinin tasarımında, başta enflasyon ve iktisadi faaliyet olmak üzere makroekonomik göstergelerin tamamını dikkate alan veri odaklı bir yaklaşım ile hareket edeceğiz" diyen Uysal, finansal istikrara katkı sağlamak amacıyla zorunlu karşılıklar başta olmak üzere tasarruflarında bulunan araçları etkin bir şekilde kullanacaklarını vurguladı.

Mevcut gelişmelerin para politikasında hareket için bir manevra alanı oluştuğuna işaret ettiğini kaydeden Uysal, "Bu çerçevede Para Politikası Kurulu açıklanan bütün verileri analiz ederek, ortak akıl ve istişare çerçevesinde uygun kararı verecektir" ifadelerini kullandı.

Uysal, önümüzdeki dönemde küresel konjonktür ve sermaye akımlarının seyrine bağlı olarak, rezervleri güçlendirmek amacıyla mevcut araçlarda da revizyona gidilebileceği sinyalini verdi.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları