loading
close
SON DAKİKALAR

Merkez Bankasında işçi kıyımı iddiası

Merkez Bankasında işçi kıyımı iddiası
Tarih: 15.01.2019 - 17:58
Kategori: Sendika

Merkez Bankasında taşeron olarak çalışan 80-90 civarında işçinin işten atılacağı iddia edildi. Geçen ay garson olarak çalışan 20 işçi işten atılmıştı.

Merkez Bankasının temizlik ihalesi sözleşmesinin 31 Ocak’ta sona ermesini öne sürerek Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikasına üye 136 işçiden yaklaşık 80-90 işçiyi işten çıkaracağı öne sürüldü. Evrensel’e konuşan Merkez Bankası’nda çalışan bir temizlik işçisi, Merkez Bankası’nda çalışan 170 taşeron temizlik işçisinden 136 işçinin Hak-İş’e üye olmaları sonrasında temizlik ihalesi sözleşmesinin bitmesi neden gösterilerek sendikaya üye olan 80-90 işçinin işten atılacağını söyledi. Merkez Bankasının taşeron şirkete bildirim yaptığını duyduklarını aktaran işçi, “Listeler hazırlanmış ama bize kimse bildirimde bulunmadı. 1 Şubat’ta bir kısmımızı güvenlik içeri almayacak ama kimlerin işten atıldığını bilmiyoruz” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre işçi, Merkez Bankası Lojistik Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Savcılığa başvurduklarını, önümüzdeki hafta da Çalışma Bakanlığı’nda çeşitli girişimlerde bulanacaklarını ifade ederken “Geçtiğimiz ay da farklı sebeplerden Merkez Bankası’nda garson olarak çalışan 20 taşeron işçi arkadaşımız işten atılmıştı. Şu anda Merkez Bankasında tam bir işçi kıyımı var” dedi. Merkez Bankasının statüsü nedeniyle kapsam dışı kalıp kadroya geçemeyen taşeron işçiler, temizlik ihalesi sözleşmesinin bitişi nedeniyle değil sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarılmak istendiklerini belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları