loading
close
SON DAKİKALAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin’de yeni bir başlangıç yapıyoruz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin’de yeni bir başlangıç yapıyoruz
Tarih: 31.07.2019 - 10:49
Kategori: Yerel

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Seçimlerden önce hep sıra dışı bir belediyecilik anlayışı ile işlerimize sarılacağımızı dile getirdik. İlk 100 günümüzde gerçekleştirmeyi vaat ettiğimiz sözlerimizi bir bir gerçekleştirmeye başladık" dedi.

Başkan Vahap Seçer, Cumhuriyet'teki "Olaylar ve Görüşler" köşesinde konuk yazar olarak Mersin'i yazdı. Seçer, "Planlarımız ve umutlarımız büyük. Hedeflerimize yürürken, tasarruf ve toplum yararına hizmeti hep aklımızda tutacağız. Planlı ve tasarruflu hareket ederek en az maliyetle en yüksek verimi elde ederek hizmetlerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Biz 31 Mart’ta değişen bu iklimin bütün güzelliğini Akdeniz’de kentimize taşıyacağız" ifadelerini kullandı. 

Seçer'in Cumhuriyet' için kaleme aldığı "Mersin’de yeni bir başlangıç yapıyoruz" başlıklı yazısı şöyle:

"Planlarımız ve umutlarımız büyük. Biz 31 Mart’ta değişen bu iklimin bütün güzelliğini Akdeniz’deki kentimize taşıyacağız.

31 Mart 2019 tarihi itibarıyla ülkemiz genelinde yerel yönetimler açısından yeni bir sayfa açıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 31 Mart 2019’da yeni bir yönetim anlayışını hayata geçirmek üzere hizmet dönemimize başladık.
Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren temel düsturumuz, bize oy versin vermesin herkesin belediyesi, herkesin belediye başkanı olarak çalışmak oldu. İlk günden bu zamana kadar da buna azami özen göstermeye devam ediyoruz. Şunun farkında olarak çalışıyoruz, üretiyoruz ve paylaşıyoruz. Yurttaşlarımız eşit ve adil hizmet almamaktan kaynaklı çok ciddi sorunlar yaşadı. Dolayısıyla yeni bir kent yönetim anlayışına ihtiyaç duymaktadır ve biz Mersin’de bunu yaşama geçirme ilkesiyle çalışıyoruz, çalışacağız.

Ne dediysek o

Seçimlerden önce hep sıra dışı bir belediyecilik anlayışı ile işlerimize sarılacağımızı dile getirdik.
İlk 100 günümüzde gerçekleştirmeyi vaat ettiğimiz sözlerimizi bir bir gerçekleştirmeye başladık. Örneğin, Mersin’de toplu taşımada yüzde 20 indirimi sağlayan uygulamamızla; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlarımız kentimizde artık 1 liraya ucuz ve konforlu ulaşımdan yararlanıyor. Yine şehrimizde haziran ayının başından itibaren vatandaşlarımız 0-12 metreküp su kullanımında meskenlerinde yüzde 10, esnafımız işyerinde yüzde 5 indirimli su tüketiyor.
Önümüzde yine hızla hayata geçireceğimiz Elektronik Kart uygulamamız olacak. Halk Kart adını vereceğimiz bu kart aracılığıyla, kentimizdeki yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımız karta yüklenecek miktar kadar, anlaşmalı olduğumuz marketlerden hatta kendi mahallesindeki bakkaldan bile ihtiyaçlarını gönül rahatlığı içinde karşılayabilecek. Okulların açılması ile birlikte ilköğretim çağındaki çocuklarımızı belediyemiz marifetiyle dağıtımını gerçekleştireceğimiz süt ile buluşturacağız.
Halk ekmek, öğrencilerimize yaptığımız eğitim yardımları gibi sosyal imkânlarını artırmanın yanında her zaman rantı değil, insanı önceleyen katılımcı bir belediyeciliği hedefliyoruz. Bu amaçla, önümüzdeki beş yılı planlarken toplumun her kesiminden vatandaşlarımızla, ilgili dernek, meslek odası, sendikalar gibi kitle örgütleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlediğimiz çalıştaylar ile stratejik planımızı şekillendiriyoruz. Çoğulcu ve katılımcı belediyeciliğin örneğini Mersin’de hayata geçiriyoruz.
Bu anlayışımızı da şeffaf ve hesap verebilir belediye üzerine inşa ediyoruz. Adil, şeffaf ve hesap verebilir bir yerel yönetim anlayışını, katılımcı demokrasi temelinde hedefliyoruz. Büyükşehirin aylık olağan meclis toplantılarını ilk toplantımızdan itibaren sosyal medyalarımız ve canlı yayınlar aracılığıyla halkımızın takdirine açtık. Kimsenin aklında en ufak bir endişe bırakmadan çalışmalarımızı açıklıkla sürdürmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz hizmetler konusunda halkımızı doğrudan bilgilendirmek için bilgilendirme toplantılarını gerçekleştireceğiz.

Hayalimizdeki Mersin

Mersinimizin yıllardır biriken temel ve çözüm bekleyen çok önemli meseleleri var. Tüm plan ve projelerimizi bu temel meselelerin ilk elden çözümü üzerine kurduk. Fakat vizyonumuz sorunların çözümünden daha ötesini öngörüyor. Mersin’i kültür, sanat ve festivallerle cıvıl cıvıl, huzur, barış ve kardeşlik kenti yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefe giden yolda önümüze çıkan meseleleri birer birer çözeceğiz.
Turizmden sanayiye, tarımdan lojistiğe kadar Mersin’i bir yatırım üssü haline getirerek kentimizin markalaşmasını sağlayacağız. Temiz bir çevreyi önceleyen bir yatırım kenti kuracağız. Dünyanın neresinde olursa olsun yatırımcının, girişimcinin, esnafın, kadının, gencin, emeklinin ve çocuğun huzurla yaşayabileceği güzel bir kent inşa edeceğiz. Tüm inançlara ve görüşlere saygı ve sevgi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizden önceki dönemde başlatılan özellikle eğitim, kültür, sosyal, sağlık, engelliler ve kadın istihdamı ile tarımsal üretimin desteklenmes ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik hizmetler olmak üzere bütün olumlu uygulamaları geliştirerek devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Planlarımız ve umutlarımız büyük. Hedeflerimize yürürken, tasarruf ve toplum yararına hizmeti hep aklımızda tutacağız. Planlı ve tasarruflu hareket ederek en az maliyetle en yüksek verimi elde ederek hizmetlerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Biz 31 Mart’ta değişen bu iklimin bütün güzelliğini Akdeniz’de kentimize taşıyacağız.
Herkesin mutlu olacağı, gülümseyerek yaşayacağı bir kenti hep birlikte inşa edeceğiz. Durmadan, yorulmadan çalışacağız..."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları