loading
close
SON DAKİKALAR

Mersin Felsefe Günleri 18-19 Kasım 2011

Mersin Felsefe Günleri 18-19 Kasım 2011
Tarih: 11.02.2012 - 21:56
Kategori: Özel Haberler

Toros Üniversitesi, İçel sanat Kulübü ve Mersin Felsefeciler Derneği işbirliği ile “İTAAT, İTAATSİZLİK ve SİYASET” temalı “MERSİN FELSEFE GÜNLERİNİ” 18-19 Kasım 2011 tarihlerinde düzenleniyor.

Toros Üniversitesi, İçel sanat Kulübü ve Mersin Felsefeciler Derneği işbirliği ile “İTAAT, İTAATSİZLİK ve SİYASET” temalı “MERSİN FELSEFE GÜNLERİNİ” 18-19 Kasım 2011 tarihlerinde düzenleniyor.

İstanbul Gerçeği haber sitemize ulaşan bilgiye göre, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer'in Düzenleme Kurulu Başkanlığını, İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar ve Mersin Felsefeciler Derneği Başkanı Salih Öztemel'in Düzenleme Kurulu Üyeliğini yaptığı "Mersin Felsefe Günleri"nin basın açıklaması ve program aşağıdaki gibidir.

Basın Açıklaması 

Toros Üniversitesi, İçel sanat Kulübü ve Mersin Felsefeciler Derneği olarak “İTAAT, İTAATSİZLİK ve SİYASET” temalı “MERSİN FELSEFE GÜNLERİNİ” düzenliyoruz. Bilimin sınırlandırıldığı, sanatın değerinin tam anlaşılamadığı, felsefe eğitiminin eksik olduğu bir dönemde böyle bir toplantıyı gerçekleştirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir üniversitenin en önemli sorumluluklarından birisinin toplumsal katkı yaratmak olduğu bilinciyle, kentle ve onun temel dinamikleriyle buluşmak, ürettiklerimizi toplumla paylaşmak istiyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle kentimizin iki önemli kurumu ile birlikte Türkiye’nin en önemli bilim insanlarını, felsefecilerini, sanat ve siyaset adamalarını Mersinde sizlerle buluşturuyoruz.

Etkinliğimiz iki gün sürecek. İlk gün Toros Üniversitesinin Bahçelievler kampusunda iki oturum gerçekleştireceğiz. 09.30 başlayacak olan açılışın ardından teması “YARATICILIK, ÖZGÜRLÜK, İTAAT VE İTAATSİZLİĞİN FELSEFİ TEMELLERİ” olan oturum başlayacak. Moderatörlüğünü Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özveren’in yapacağı bu oturumda; Prof. Dr. Yasin Ceylan (ODTÜ, Felsefe Bölümü), Prof. Dr. Ahmet Özer (Toros Ün., Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer (Hacettepe Ün., Felsefe Bölümü Başkanı), Doç. Dr. Yavuz Adigut (Kocaeli Ün., Felsefe Bölümü Başkanı) konuşacaklar. Soru-cevap faslının ardından öğle yemeğine geçilecek. Öğleden sonraki oturumun konusu kadın erkek herkesi ilgilendiren “AİLE KURUMU ve KADIN ERKEK İLİŞKİLERİNDE İTAAT VE İTAATSİZLİK” olacak.  Moderatörlüğünu İçel Sanat Kulübü Yön. Kur. Üyesi Orhan Özdemir yapacak. Konuşmacılar, Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen (Toros Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Ayşe Balcı (Mersin Ün., Eğitim Fakültesi), Doç. Dr. Eyüp Erdoğan (Mersin Ün., Felsefe Bölümü), Doç. Dr. Mustafa Günay (Çukurova Ün., Felsefe Bölümü Başkanı) ve Hülya Can Nutku (Mersin Ün., Felsefe Bölümü) olacak.  Bu oturumun ardından akşamüzeri bütün konukların katılacağı kokteylimiz olacak.

İkinci gün etkinliğimiz MTSO Salonunda devam edecek. Saat 09.30 da başlayacak olan bu oturumu Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer yönetecek. Bu oturumun konusu hepimizi yakından ilgilendiren ve yeni anayasa yapım süreci öncesinde en çok tartışılan konuların başında yer alan “DEVLET, SİYASET ve VATANDAŞLIK İLİŞKİLERİNDE İTAAT VE İTAATSİZLİK” olacak. Konuşmacılar ise, Fikri Sağlar (Kültür Eski Bakanı, Toros Ün., Mütevelli Heyeti Üyesi), Prof. Dr. Cengiz Güleç  (AÜ. Öğretim Üyesi), Ahmet Ünal (Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı) ve Prof. Dr. Ahmet İnam (ODTÜ, Felsefe Bölümü Başkanı) olacak.

Etkinliğimize, kentimizin mülki erkanı, yerel yöneticileri, Mersinde bulunan üniversitelerin mensupları, öğrenciler, Sivil Toplum ve Mesleki kuruluşların başkan ve yöneticileri başta olmak üzere konuya ilgi duyan herkes davetlidir.

Gerçek bir üniversitenin ancak, içinde yer aldığı kentle el ele ve iç içe olduğu ve kent dinamikleriyle ortaklaştığı taktirde başarılı olacağına inanıyoruz. Aksi taktirde fildişi kulelerinden bakarak toplum aydınlatılamaz. Bu anlayışla bundan sonra da etkinliklerimiz, konferans, panel, sempozyum, kongre ve kollogyumlarla devam edecektir. Kentimizi daima etkinliklerimize katan, sorunlarımızı birlikte tartışan, birlikte çözüm ve projeler üreten, ürettiğimiz bilgiyi toplumla paylaşan bir bilinçle hareket ederken; bu yoldaki çabalarımıza başta basın mensupları olmak üzere, katkı sunacak olan herkese teşekkürlerimizi sunmayı borç biliriz.

Prof. Dr. Ahmet Özer                  
Toros Ün. Rektör Yard. ve Düzenleme Kurulu Başkanı

Fatih Alkar                       
İçel Sanat Kulübü Başkanı ve Düzenleme Kurulu üyesi   

Salih Öztemel
Mersin Felsefeciler Derneği Başkanı ve Düzenleme Kurulu Üyesi

“Mersin Felsefe Günleri” Programı;

1.Gün
Tarih:  18 Kasım 2011 (Cuma Günü)
Yer  :  Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampusu

09: 30: Açılış

09.30 – 11.30: I.OTURUM
 
“YARATICILIK, ÖZGÜRLÜK, İTAAT VE İTAATSİZLİĞİN FELSEFİ TEMELLERİ”

Moderatör: Ali Özveren (Toros Ün., Mütevelli heyeti Başkanı)

Konuşmacılar:
Prof. Dr. Yasin Ceylan  (ODTÜ, Felsefe Bölümü)
Prof. Dr. Ahmet Özer (Toros Ün., Rektör Yardımcısı)
Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer (Hacettepe Ün., Felsefe Bölümü Başkanı)
Doç. Dr. Yavuz Adigut (Uludağ Ün., Felsefe Bölümü Başkanı)

11.30 – 12.00: Soru Cevap

12.00 – 13.30: Öğle Yemeği

13.30 – 16.00: II. OTURUM
 
"AİLE KURUMU ve KADIN ERKEK İLİŞKİLERİNDE İTAAT VE İTAATSİZLİK"
 
Moderatör: Orhan Özdemir (İçel Sanat Kulübü Yön. Kur. Üyesi)

Konuşmacılar:
Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen ( Toros Üniversitesi Rektörü)
Prof. Dr. Ayşe Balcı (Mersin Ün., Eğitim Fakültesi)
Doç. Dr. Eyüp Erdoğan (Mersin Ün., Felsefe Bölümü) 
Doç. Dr. Mustafa Günay (Çukurova Ün., Felsefe Bölümü Başkanı)
Hülya Can Nutku (Mersin Ün., Felsefe Bölümü)

16.00 – 16.30: Soru Cevap

16.30 –  18.00: Kokteyl

2.Gün
         
Tarih:  19 Kasım 2011 (Cumartesi Günü)

Yer  :  İçel Sanat Kulübü/ Ya da MTSO Salonu

09.30 – 11.30: III.OTURUM

DEVLET, SİYASET (ve VATANDAŞLIK İLİŞKİLERİNDE) İTAAT VE İTAATSIZLIK

Moderatör: Prof. Dr. Ahmet Özer (Toros Ün., Rektör Yardımcısı)

Konuşmacılar:
Fikri Sağlar (Kültür Eski Bakanı, Toros Ün., Mütevelli Heyeti Üyesi)
Prof. Dr. Cengiz Güleç ( AÜ. Öğretim üyesi)
Ahmet Ünal (Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı)
Prof. Dr. Ahmet İnam (ODTÜ, Felsefe Bölümü Başkanı)

11.30 – 12.00: Soru Cevap

12.00 – 13.30: Öğle Yemeği

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları