loading
close
SON DAKİKALAR

Mesai arası, güzellik molası

Mesai arası, güzellik molası
Tarih: 12.02.2012 - 18:42
Kategori: Kadın

Güzelliğine düşkün olan ama ameliyattan da korkanlara, modern tıp neştersiz seçenekler sunuyor

Hatta büronuzda otururken uygulanabilecek bu teknikleri öğrenmek için Estetik Cerrah Dr. Alpaslan Topçu’ya kulak veriyoruz...
BOTOKS
Yaşla belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan, kolay ve güvenilir bir yöntem. İlaç, gereken bölgelerde kas içine enjekte edilerek kaslarda gevşemeyi ve kırışıklarda düzleşmeyi sağlar. İlacın etkisi 3-7 gün içinde tam olarak ortaya çıkar. Ortalama etki süresi 4-6 aydır. Hamileler ve bazı nöroloji hastaları hariç, botoks herkeste güvenle kullanılabilir.
Botoks işleminden sonra mimik kaslarının tamamen felç olmaması için uygun dozlarda ve aşamalı enjeksiyonu uygulayarak yüz mimik kaslarında kısmi felci sağlamak yeterli. Botoks; çiğneme kasları, boyun, dudak üstü, dekolte ve yanak bölgesindeki ince kırışıklıklara da uygulanıyor. ‘Nefertiti boynu’ da botoks uygulamasını gerektirir. Yanak ve boyunlardan göğse doğru inen bantlar, orta yaşlı kadınlarda yanağı da aşağıya doğru çekerek boyun güzelliğini bozar. Botoks enjeksiyonu ile bandın belirginliği azalır, cilt gergin görünür. Ameliyat gerektirmeyen bu yöntem daha çok tercih ediliyor.
DOLGU
Yaşın artması, genetikçevresel faktörler gibi nedenlere bağlı olarak kıvrımlarda ve kontür hatlarında oluşan kırışıklıkları, çökme ve belirginleşmeleri hafifletmek, dudak dolgunlaştırmak amacıyla dolgu malzemeleri kullanılır. Alerji yapma potansiyeli düşüktür. Sonrasında oluşabilecek istenmeyen etkiler, dolgunun kalıcılık süresi ile sınırlıdır. Ayrıca geçici dolgular, vücutta bulunan yapısal maddelerden ya da bu yapısal maddelerin yerine konabilecek kimyasal maddelerden oluşur. Bu özellikleri sayesinde dolgu, tercih nedenidir. Geçici dolgu materyalleri içinde yer alan hyaluronik asit ile dudak, kaz ayağı, kaş arası, burun kenarı olukları gibi bölgelerin geçici dolgusu yapılabilir. Hyaluronik asitle yapılan dolgu işlemlerinde oluşabilecek yan etkiler, enjeksiyon yerinde ağrı, şişlik, nodül ve renk değişikliğidir.
Nadiren apse oluşumu görülebilir. Burun ameliyatı geçirmek istemeyen ve çok hafif şekil bozukluğu olan bireylerde veya ameliyat sonrası görülebilecek ufak rötuş ihtiyaçları için, dolgu materyalleri kullanılarak burun şeklinde ufak değişiklikler sağlanabilir. Böylece burun daha uzun, daha kalkık gösterilebilir, ucunda sivrileşme veya daha yuvarlak bir görüntü elde edilebilir. Burun sırtındaki kimi düzensizliklerin kamufle edilmesi, kemer yapısının gizlenmesi ve burnun daha kalkık algılanması yine dolgu materyalleri ile sağlanabilir. Dolgu malzemeleri ile göğüslere de müdahale etmek mümkün. Lokal anestezi gerektiren işlemde özel bir dolgu maddesi doku altına iğneyle enjekte edilir. Bu yöntem kalça ve bacakların ince kısımlarında da uygulanır. İşlem kısa süreli, uygulamanın ömrü de 1-1.5 yıldır, tekrarlamayı gerektirir.
LAZER
Lazer ile kılcal damarlara müdahale etmek mümkün. Bunun için özel dalga boyuna sahip lazer cihazları kullanılır ve kan damarlarındaki Hb pigmentleri hedef alınarak kılcal damarları soldurmak hedeflenir. Kılcal damar tedavisinde lazer 4 mm. den küçük damarlarda etkindir. Hedef, damarlarda yüzde 80 iyileşmedir ama ilerde cilt yapısına ve dış etkenlere bağlı olarak başka bölgelerde damar çatlakları meydana gelebilir.
FRAKSİYONEL LAZER
Lazer teknolojisindeki son gelişmeler sayesinde fraksiyonel lazer ile cilt soyma, leke çıkarma ve kırışıklık tedavisi popüler oldu. Lazerle cilt gençleştirme ve yenilemede; üst derinin ince katmanı lazer enerjisi ile buharlaştırılırken cildin alt katmanında kollajen üretimi arttırılır. Böylece daha taze bir görünüm, ciltte sıkılaşma, iz, leke ve ince kırışıklarda azalma sağlanır.
KİMYASAL PEELİNG
Cildin üst tabakasının çeşitli meyve asitleriyle soyulması esasına dayanır. Bu işlem sayesinde yeni deri oluşumu uyarılır ve daha sağlıklı görünüm sağlanır. Akne, lekelenme, antiaging, skar; kullanım alanları arasındadır. Uygulama yapılacak alan ve güneşin etkisi önemlidir. Sonrasında lekelenme, renk açılması olabilir. Uygulama sonrasında güneşten korunma sağlanmalıdır. Tedavi için tekrarlayan seanslar gerekebilir.
MEZOTERAPİ
Derinin gençleştirilmesi, kırışıklıklar-sarkmaların giderilmesi, bölgesel zayıflama, selülit ve çatlak giderilmesinde kullanılır. Vitamin, enzim ve aminoasitlerden oluşan karışımların iğneyle enjekte edildiği mezoterapi yöntemi, ‘mezoterapi tabancası’yla artık daha da kolay ve ağrısız. Saçı güçlendirerek dökülmeyi önlemek de mezoterapinin hedefleri arasında. Yüz, boyun, gerdan, göbek, kalça, bacaklar, kollar ve saçlar ideal uygulama alanları.
VELASHAPE
VelaShape, ameliyat olmadan selülitin azaltılması ve bölgesel yağların giderilmesi konusunda en gelişmiş cihazdır. Kızıl ötesi radyofrekans tedavisi ile bölgesel incelme, vücut şekillendirme, cilt sıkılaştırma, bölgesel kan dolaşımında iyileşme, cilt dokusunu toparlama, minör kas ağrılarında rahatlama sağlanır. Bacak, basen, üst kol, bel, karın, yüz ve boyunda kullanılır. Bu tedaviyle kan akışı hızlanır, böylece metabolizma harekete geçer, cilt yenilenip canlanır. Haftada 1 kez, tüm vücut uygulamalarında maksimum 45-50 dakika, bölgesel uygulamalarda ise maksimum 20 dakika uygulanır.
ULTRASHAPE
Karın, bel, göbek, kalça ve sırt başta olmak üzere bölgesel yağlanmalardan kurtulup zayıflamak bu metotla kolay. Seansların süresi 45-60 dakikadır, ancak tek seansta da 4 cm’ye kadar incelme elde edilebilir. Özellikle karın ve basendeki yağ hücrelerinin azaltılmasında başarılı olan Ultrashape ile üç seans sonunda 4-7 cm arasında incelme sağlanabilir. Yanısıra diyet yapmak, sonucun yüzde 100 olmasına yardım eder. Bu seansları alanlara, haftada 2 kez yürüyüş yapmaları ve bol su içmeleri öneriliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları