loading
close
SON DAKİKALAR

Metal işçilerinden, sendikal hakları için direnen Flormar işçilerine dayanışma ziyareti: 'Gün, Dayanışma Günü’dür!'

Metal işçilerinden, sendikal hakları için direnen Flormar işçilerine dayanışma ziyareti: 'Gün, Dayanışma Günü’dür!'
Tarih: 10.09.2018 - 15:59
Kategori: Sendika

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, sendikal hakları için 17 Mayıs'tan bu yana direnen Flormar işçilerine 11 Eylül Salı günü dayanışma ziyareti gerçekleştirecek.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan, Fransız kozmetik tekeli Yves Rocher bünyesinde yer alan ve Türkiye'deki en büyük kozmetik üreticilerinden olan Flormar'da işçiler, Petrol-İş sendikasına üye oldukları için tazminat bile ödenmeden işten çıkarılmıştı. Anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan çoğu kadın 120 işçi, 17 Mayıs'tan bu yana yürüttükleri eylemle işlerini geri istiyor.

Metal işçileri, "Flormar değil direniş güzelleştirir. Sendika haktır” sloganı ile aylardır direnişte olan Flormar işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirecek. Sendika Genel Başkanı, Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Komisyonu’ndaki metal işçisi kadın üyeleri ile birlikte
11 Eylül Salı günü saat 10.00’da Flormar işçilerini ziyaret edecek.

Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada "Sendikaya üye olmak işçilerin Anayasal hakkıdır. Bu hakkın ihlali halinde Türk Ceza Kanunu’nun 117 ve 118. maddelerine göre cezai yaptırımlar olmasına rağmen sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen işverenler, işçiler üzerinde baskı uygulamaya devam ediyor. Bugüne kadar Birleşik Metal-İş Sendikası olarak anayasal haklarına sahip çıkan işçilerle işkolu, sendika, konfederasyon ayrımı gözetmeksizin dayanışma içinde olduk. Sendikamız bugün de Flormar işçileriyle ve sendikalarıyla gösterdiği dayanışmayı devam ettirmektedir. Grev boylarında, fabrika önlerinde, alanlarda mücadele eden metal işçileri olarak “Gün, Dayanışma Günü’dür!” diyoruz" denildi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları