loading
close
SON DAKİKALAR

Meteoroloji, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları nedeniyle uyardı

Meteoroloji, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları nedeniyle uyardı
Tarih: 09.06.2022 - 00:42
Kategori: Gündem

Yağışların İstanbul'un Çatalca ve Silivri, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya ve Malatya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, bu akşam saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Çankırı Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Marmara'nın güneydoğusu (Bursa, Bilecik), Doğu Akdeniz (Adana ve Osmaniye illeri ile Mersin'in doğusu, K.Maraş'ın batısı), İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas ile Konya'nın doğusu), Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan), Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevreleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Trakya Kesimi ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Bilecik ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

BURSA 16°C30°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın öğleden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

EDİRNE 17°C28°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın öğleden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

İSTANBUL 17°C26°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın öğle saatlerinden sonra Çatalca Silivri çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

KOCAELİ 17°C28°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ 17°C30°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 20°C30°C

Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA 12°C27°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA 19°C32°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz, Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri ile Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de (Adana ve Osmaniye illeri ile Mersin'in doğusu, K.Maraş'ın batısı) beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

ADANA 21°C31°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın öğleden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

ANTALYA 21°C26°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY 20°C27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 23°C29°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın görülecek yağışların doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölge geneli ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu, Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde; yarın öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 15°C28°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde il genelininin, yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 13°C27°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın öğleden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

KONYA 15°C28°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YOZGAT 14°C24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra iç kesimlerde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

BOLU 12°C25°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 17°C28°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 14°C26°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 20°C24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yarın öğleden sonra iç kesimlerde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

AMASYA 17°C30°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GÜMÜŞHANE 13°C24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 19°C23°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 19°C22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan) yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM 9°C24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KARS 8°C24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA 15°C29°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 12°C26°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 19°C34°C

Az bulutlu

GAZİANTEP 16°C30°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 21°C32°C

Az bulutlu

ŞANLIURFA 20°C33°C

Az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren 2 ila 4; Doğu Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin kuzeyi gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz’in batı ve güneybatıdan, gece saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50 m; Görüş: İyi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları