loading
close
SON DAKİKALAR

Meteoroloji'den Marmara ve Ege uyarısı!

Meteoroloji'den Marmara ve Ege uyarısı!
Tarih: 11.02.2012 - 23:07
Kategori: Şehir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege'de fırtına, İstanbul'un Anadolu yakasında ise kuvvetli yağışın beklendiğini açıkladı

Marmara'da bugün kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına şeklinde (6 ila 8 kuvvetinde, 60-75 km/saat), Ege'de fırtınanın Perşembe günü sabah saatlerine kadar Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden (6 ila 8 kuvvetinde, 60-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle denizcilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve şiddetli poyraz hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli poyraz nedeniyle bazı deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

İstanbul'da etkili olan yağış ve poyraz vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hava sıcaklığının da hissedilir derecede azaldığı İstanbul'da, deniz ulaşımı da poyraz engeline takıldı. İDO'dan yapılan açıklamada sabah 09.30'da yapılması planlanan Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferinin poyraz nedeniyle yapılamadığı bildirildi. 15.00'daki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 17.15'teki Bostancı-Yenikapı/Armutlutk-Armutlu deniz otobüsü seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği açıklandı

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Antalya, Burdur, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Kocaeli ve İstanbul'un Anadolu yakasında kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışların; sabah saatlerinde Antalya, Burdur, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Kocaeli ve İstanbul Anadolu Yakasında kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesi kısıtlanması vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ankara'da dün sabah başlayan kar, gece de etkisini sürdürdü.

Ülke genelinde etkisini gösteren soğuk ve karlı hava, Başkentte de etkisini göstermeye devam ediyor. Gece saatlerinde yağmurla karışık yağan kar, ara ara etkisini artırdı. Ankara'yı beyaza bürüyen kar, ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yolların buz tutmaya başlamasıyla beraber araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Kardan dolayı şehrin birçok yerinde hasarlı ve yaralamalı kazalar meydana geldi.
Öte yandan, Ankara Büşükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme ve tuzlama araçları trafiğin yoğun olduğu yollarda çalışmalarına devam etti.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Kar nedeniyle Erzurum'da 103, Ağrı'da 16 olmak üzere toplam 119 köy yolundan ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince, söz konusu yolların ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması yapılıyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ağrı'da eksi 16, Kars'ta eksi 11, Erzurum'da eksi 7, Ardahan'da eksi 5, Iğdır'da eksi 4, Bayburt'ta 0 ve Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da 0, Kars'ta 1, Erzurum'da 2, Ardahan'da 3, Bayburt'ta 5 ve Erzincan'da 7 derece olması bekleniyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları