loading
close
SON DAKİKALAR

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
Tarih: 15.05.2019 - 17:18
Kategori: Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs hava durumu yayınlandı. Yayınlanan hava durumu raporunda yurdun bazı bölümleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına ile Trakya Bölgesi için ise kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakikatahminleri kamuoyuyla paylaşıldı. Kuzey Ege ve Marmara’nın güneyi ile İç Anadolu Bölgesi’nin güneyi için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte detaylar…

15 MAYIS YURT GENELİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne ve Kırklareli çevreleri, Çanakkale'nin batı ilçeleri, Tekirdağ'ın batı kesimleri, Balıkesir'in kıyı kesimleri ile gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Karadeniz'in kıyı kesiminde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Öte yandan sıcakların ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 
 
Kaynak : CNN Türk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları