loading
close
SON DAKİKALAR

Metin Göktepe Öldürülüşünün 16. Yılında Anıldı

Metin Göktepe Öldürülüşünün 16. Yılında Anıldı
Tarih: 11.02.2012 - 23:52
Kategori: Özel Haberler

Gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe, mezarının başında yakınları ve dostları tarafından anıldı.

16 yıl önce bir haber takip ederken gözaltına alınan ve gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe, mezarının başında yakınları ve dostları tarafından anıldı.

16 yıl önce İstanbul Alibeyköy’de haber izlerken gözaltına alınan ve gözaltında öldürülen, Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, Esenler Atışalanı Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, aile üyeleri, arkadaşları ve Metin Göktepe’yi anmaya gelenler mezara karanfiller bıraktı.

Ümraniye cezaevi’nde öldürülen iki tutsağın cenaze törenini izlerken Alibeyköy’de bir polis barikatında engellenmesine itiraz ettiği için, “Çok konuştun” denilerek gözaltına alınan Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirmişti.

İstanbul’dan Aydın’a, oradan da gene “güvenlik” gerekçesiyle Afyon’a taşınan Göktepe Davası, 30′a yakın duruşmasıyla gazeteciler, insan hakları savunucuları, Emeğin Partisi (EMEP) ve kamuoyunun ilgi ve baskısıyla gözaltında işkence ve kötü muamelenin ceza aldığı ilk vakalardan biri oldu.

Göktepe cinayeti davası, 28 Eylül 2000′de beş polis memuruna “kastı aşan insan öldürmek” ve “faili belli olmayacak şekilde insan öldürmek” suçlarından verilen yedişer yıl altışar ay hapis cezasının onanmasıyla kısmen bitti.

 

Diğer polis memuruna ise Yargıtay’ın kararı bozmasından sonra 20 ay hapis ve beş ay kamu hizmetlerinden uzaklaştırma cezası verildi.

Sanıkların bir kısmı 17 ay hapiste tutulurken, tüm mahkûm polislerin cezalarını tamamlamasına 19 Aralık 2000′de yürürlüğe giren Şartlı Tahliye ve Ceza Erteleme Yasası engel oldu.

Göktepe’in gözaltına alındığı gün, “7′den 70′e” yüzlerce kişinin gözaltına alınması talimatını veren, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar ve Göktepe’nin emniyet görevlilerince öldürüldüğünü gizlemeye çalışanlar ise hiçbir zaman yargı önüne çıkarılmadı.

imc-tv.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları