loading
close
SON DAKİKALAR

Metin Lokumcu davası 18 Şubat 2022'ye ertelendi

Metin Lokumcu davası 18 Şubat 2022'ye ertelendi
Tarih: 08.01.2022 - 12:18
Kategori: Gündem

Metin Lokumcu’nun, ölümüne sebep olan 13 polis hakkında 10 yıl sonra açılan davanın 2'nci duruşması Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Dava 18 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

Hopa'da 2011 yılında polisin biber gazlı müdahalesi sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu'nun davasında savunma yapan sanık polisler amirlerini, avukatları ise Hopalıları suçladı. 10 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıkan sanık polisler beraat kararı verilmesini istedi. Polisler dün görülen duruşmada da dönemin kaymakamını suçlamıştı. Dava 18 Şubat'a ertelendi.

Artvin'in Hopa ilçesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu 2011 yılında kente yaptığı ziyaret sırasında gerçekleşen polis müdahalesinde yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin açılan davanın 2'nci duruşması Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haklarında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanıklardan Bayram Ali Kaş, Mehmet Seyfettin Uzun, İlhami Çalı, Haktan Yakıcı, Fatih Ünlü, Erol Darcan, Tayfun Vardarlı, Taner Ballı, Sinan Eyyupoğlu, Saim Baktimur ve Recep Aydın duruşmada hazır bulundu.

Diğer sanıklar Muhsin Armağan ve Muhammet Ulaşlı ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya katılmayan sanıklar için sonraki duruşmaya katılma daveti çıkarılmasına, bu celse ifadeleri alınan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına, gerektiğinde SEGBİS ile bağlanılmasına karar verilerek bir sonraki duruşma 18 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

METİN LOKOMCU NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

31 Mayıs 2011'de dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting için Artvin’nin Hopa ilçesine gitmiş ve HES’e karşı ve çay tarımında yaşanan sorunları dile getirmek isteyen bir grup vatandaş Hopa meydanında basın açıklaması yapmak istemişti.

Başbakan Erdoğan kente gelmeden eylem yapan gruba polis çok sert müdahale etmiş ve emekli öğretmen Metin Lokumcu polis tarafından yoğun şekilde atılan gaza maruz kalarak ambulans ile hastaneye götürülmüş ancak hayatını kaybetmişti.

Metin Lokumcu’nun, ölümüne sebep olan 13 polis hakkında 10 yıl sonra açılan dava güvenlik nedeniyle Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılmış ve mahkeme 2. duruşmadan sonra dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları