loading
close
SON DAKİKALAR

Mevlüt Bengi cinayetini PKK üstlendi

Mevlüt Bengi cinayetini PKK üstlendi
Tarih: 01.07.2018 - 10:18
Kategori: Yurt

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesindeki Türkmen köyünde bakkallık yapan 8 çocuk babası Mevlüt Bengi’nin ölümünü PKK üstlendi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin Türkmen köyünde bakkal dükkanı işleten 8 çocuk babası Mevlüt Bengi 'nin (46), 25 Haziran günü Yaygınyurt köyü mevkiinde elektrik direğine bağlı ve başından tabanca ile vuralarak öldürülmüş olarak bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bengi’nin öldürülmesinin ardından yaşananlardan HDP’yi sorumlu tutarak Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ı aramış ve "Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin" demişti.

HDP, Soylu hakkında suç duyurusunda bulunurken; Buldan ise konuya ilişkin açıklamasında “Tıpkı Suruç'ta olduğu gibi yapanlar cezalandırılmıyor. Yapmayanlar sorumlu gösteriliyor. Bu olay derhal açığa çıkarılmalıdır. Kimler tarafından yapılmışsa bu insanlar cezalandırılmalıdır. HDP olarak bu olayları asla kabul etmediğimizi belirtiyoruz” diye konuşmuştu.

Doğubeyazıt’ın Çiftlik köyü Türkmen mezrasında yaşayan Bengi'nin Yaygınyurt köyü kırsalında öldürülmesinin ardından bölgede 5 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Zanlıların yakalanması amacıyla operasyon başlatılırken; bölgeye Ağrı'dan jandarma özel harekat (JÖH) ve polis özel harekat (PÖH) timleri sevk edildi.

PKK ÜSTLENDİ

PKK, Mevlüt Bengi 'nin öldürülmesi olayını üstlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları