loading
close
SON DAKİKALAR

Meyer-Karabıyık’a ‘tele’ bombardıman

Meyer-Karabıyık’a ‘tele’ bombardıman
Tarih: 24.05.2012 - 15:00
Kategori: Spor

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) Başkanı Meyer, Sarı-Lacivertli taraftarların gazabına uğradı...

Türkiye’ye HABERTÜRK’ün duyurduğu ve voleybola bomba gibi düşen Fenerbahçe Universal’in Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne alınmayacağı haberi üzerine öfkelenen Sarı-Lacivertli caimada bazı taraftarlar, tepkilerini Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer’e kadar ulaştırdı.

Sosyal medyaya düşen özel telefonuna yüzlerce arama ve mesaj gönderilen Başkan Meyer’in, yakın çevresine “Fenerbahçe yüzünden uyku bile uyuyamadım. Bu taraftarlar çıldırmış olmalı” dediği öğrenildi. CEV Başkanı sonunda çareyi bir süre telefonunu kapatmakta buldu.

Fenerbahçeli taraftarların tepkisi sadece Andre Meyer’e de değildi. Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın telefonları da susmadı. Cep telefonu yine sosyal medya üzerinden paylaşılan Karabıyık’tan bazı taraftarlar istifa etmesini istedi, bazıları da çeşitli tehdit ve hakaretler yağdırdı.

‘ANLAYIŞ BEKLİYORUZ’
Bu arada CEV’in internet sitesinde yer alan açıklamada, bu sezon Türkiye’de wild-card’ın F.Bahçe yerine Galatasaray’a verilmesi kararından hiçbir değişiklik olmayacağı, Bakü’de yaşananlar dikkate alındığında taraftarlardan sporun iyiliği açısından bu kararın anlayışla karşılanmasının beklendiği belirtildi.

OTELE ALINMAMIŞLAR!
CEV’in raporundaki ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Fenerbahçe’nin önce kalmadığı ancak daha sonra dönmek istediği otele alınmadığı ortaya çıktı

İŞTE O RAPOR
1-F.Bahçe’nin Hotel Europe’da konaklamayı reddetmesi

a- Bakü Final Four etabından birkaç hafta önce Fenerbahçe kulübü beni telefonla arayıp aileleri ve taraftarlarının kaldığı otelde kalıp kalamayacaklarını sordular ve bana bu konu hakkında organizatör ülke ile temasa geçip tüm masrafları kendilerinin karşılayacaklarını ilettiklerini bildirdiler.

Ben de reglaman gereği bunun mümkün olmadığını ve organizatör tarafından ayarlanan ve süper vizör tarafından teftiş edilen otel de diğer takımlarla beraber kalmaları gerektiğini kendilerine ilettim.

b- Final Four’ dan 1 hafta önce (ben Lodz’day-ken) Fenerbahçe aynı taleple 2.kez beni aradı. Cevabım aynı oldu ve kendilerine reglamanın ilgili kısmını mail ile ilettim. Bana anladıklarını ve takımlarla aynı otelde kalacaklarını söylediler.

c- Perşembe sabahı Türk Elçiliğinden bir delege Hotel Europe’a gelip Fenerbahçe’nin konaklayacağı odaları teftiş etmiştir. Aynı zamanda restaurantıda kontrol edip otel müdürüne herşeyin yolunda olduğu bilgisini vermişlerdir.

d- Takım Perşembe akşamı Bakü’ye iner inmez Hotel Europe’a gelip bagajlarını otobüsten indirmeksizin konaklama liste detaylarını kontrol etmiş, odalardan birine bakmış ve hemen sonra otelden ayrılmıştır. Onlar için hazırlanılan akşam yemeğinide yememişler ve hemen Hyatt Hotel’e gitmişlerdir.

e- Hotel Europe’ın müdürü tarafından Cuma sabahı bu konu hakkında bilgilendirildim. Hotel Hyatt’da Fenerbahçe takımını ziyaret ettim ve bu davranışlarının bir sonuç getirmeyece ğini söyledim. Sportif kuralların getireceği sonuçlardan çekindikleri için bana Hotel Europe’a geri döneceklerini bildirdiler.

f- Hotel Europe’un müdürü bu takımı artık otelle rin de konaklatmaya razı olmamıştır. Ayrıca boş oda bırakmamak için Fenerbahçe’nin bazı odalarını diğer konuklara vermişlerdir.

g- Hotel Europe bir gece konaklama ve akşam yemeği ücretini Fenerbahçe takımına fatura etmiş ve otel yönetiminin bir çok defa yaptığı uyarıya rağmen 2.500 Euro’luk tutar ayrılana kadar Fenerbahçe tarafından ödenmemiştir.

2- Forma rengi hakkın da çıkan sorun

a- Inquiry toplantısı sırasında Fenerbahçe her iki ma çada kulüplerinin rengi olan lacivert-sarı aynı renk formalarla çıkmak istemiştir. Ben de onlara forma renklerini ayarlayacağımı ve eğer gerek olursa 2. renk sarı formalarlada oynamak zorunda kalabileceklerini ilettim. Bu konuyla ilgili antrenör le aram da ufak bir tartışmada geçti ve sonlandırmak zorunda kaldım. Bana istediklerini yapacaklarını ve gerek olursa cezalarınıda ödeyeceklerini söyledi. Sonunda kurala uydular.

3- Takım menajerinin tutumu

a- Fenerbahçe Takımının Takım Menajeri kendilerine ve diğer takım görevlilerine ayrılan yerde oturmaya razı olmamıştır. Özellikle ilk maçta sürekli saha kenarın da dolaşmış ve bazen öyle ki takımına müdahale etmiştir. Saha görevlilerinin uyarılarına kulak asmamıştır. Ben dahi kendisini sahadan dışarı çıkarmak zorunda kaldım.

b- Sayın Meyer ile konuyla ilgili yaptığım görüşmede takım menajerinin kendisiyle konuşmaya gelmesini ve sorunlar hakkında görüşmeyi istemiştir. Bildiğim kadarıyla Final Four bitiminde dahi Sayın Meyer’le konuşmaya gelmemiştir.

4- Ödül töreni

Ödül töreni sırasında Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali ile yaptırdıkları özel takım formalarını ve şapkalarını giymiştir. Organizatör ülkeden hiç kimse takım sahaya girmeden önce kontrolünü yapmamıştır.

Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları