loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli Belediyesi Dünya Çevre Günü Etkinliği

Mezitli Belediyesi Dünya Çevre Günü Etkinliği
Tarih: 11.06.2015 - 16:28
Kategori: Yerel

Mezitli Belediyesi, 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü' kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Mezitli Belediyesi, 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Mezitli Belediyesi, çevreye olan duyarlılığı arttırmak amacıyla Masal Parkı'nda 'Dünya Çevre Günü' etkinliği gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, çevre konulu defile, atık yarışması ödül töreni ve müzik dinletisiyle devam etti. Mezitli Belediyesi çocuklara çevre bilincini aşılamak için düzenlediği, ambalaj atığı, atık pil, atık yağ toplama yarışmasında birinciliği hak eden öğrenciler ve okullara çeşitli ödüller verdi.

ÇEVREYE KARŞI SAYGILI VE DUYARLI OLMALIYIZ

Seçim yasakları nedeniyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlik tarihini ertelendiklerini belirten Başkan Tarhan, "1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Alınan bu karar ile ülkelerin kalkınmalarının sürdürürken, çevreye karşı saygılı ve duyarlı olmaları vurgusu ön plana çıkarıldı. Hepimizin ortak kullanım alanı olan ve gelecek kuşaklara devredeceğimiz doğayı, en iyi şekilde korumalıyız. Dünya'da yaşayan her toplum çevresine karşı bilinçli olmalı, çevresini korumalı ve sevmeli" dedi.


GEREKLİ GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Başkan Tarhan; "Doğaya sahip çıkmak ve korumak artık evrenselleşmiş durumda. Bizde belediye olarak Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği gibi kentimizin sürdürülebilir yönetimine katkıda bulunacak uluslararası ve ulusal işbirlikçi kurumlar ile yaptığımız sözleşme ve üyelikler ile kurumsal olarak hedeflerimize ulaşıyoruz. Haziran Ayı Meclis Toplantımızda ortak karar alarak, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne üyelik için başvurumuzu yaptık. Mezitli'nin de Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olmak için gerekli gayreti göstereceğiz" şeklinde konuştu.


DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜL VERİLDİ

Ambalaj atığı toplama yarışmasında Kuyuluk Belediyesi Orta Okulu toplamda 13 ton ambalaj atığı toplayarak, Ambalaj Atığı Toplamada birinci seçildi. Okula projeksiyon aleti ödülünü Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan verdi. Atık pil toplama yarışmasında 27 kilo pil toplayan Kuzucubelen İlk Okulu birinciliği aldı. Okulun isteği üzerine sınıf panosu hediye edildi. Ödülünü Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Saydam verirken, Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışmasında birinciliği, 130 kilo atık yağ biriktiren, Fatma Aliye Meslek ve Anadolu Lisesi aldı. Spor aletlerinin bulunduğu spor paketini ödülü Fındıkpınarı Mahallesi Muhtarı Osman Köse tarafından verildi. 

MÜZİK EŞLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Başkan Tarhan, yarışmaya katılarak dereceye giren ve giremeyen tüm öğrencileri tebrik ederek, "Başta öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonrada çocuklarımızın çevre duyarlılıklarının daha da artacağına inanıyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Etkinlik kapsamında, Mezitli Belediyesi Sanatevi'nde görev yapan müzik eğitmeni İrfan Gözütok'un müzik dinletisine eşlik eden vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Etkinlik vatandaşlara turunç fidanı dağıtılmasıyla son buldu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları