loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli Belediyesi Yazlık Sineması yeni sezona başladı

Mezitli Belediyesi Yazlık Sineması yeni sezona başladı
Tarih: 11.06.2019 - 11:12
Kategori: Yaşam

Türkiye’nin en güzel 10 sineması arasında gösterilen Mezitli Belediyesi Yazlık Sineması yeni sezona başladı. Sinemaseverler, merhum sanatçı Müslüm Gürses’in zorlu yaşamının konu edildiği "Müslüm Baba" filmini izlerken nostaljiyi de birlikte yaşadı.

Mezitli Belediyesi, Mersinlileri 5 yıldır yerli-yabancı filmlerle buluşturmaya devam ediyor. Mersinliler, nostaljik bir akşam yaşadıkları Yazlık Sinema ile bu sezona da muhteşem bir filmle başladı. Sinemaseverler, 2013 yılında aramızdan ayrılan değerli sanatçı Müslüm Gürses’in zorlu yaşamının konu edildiği "Müslüm Baba" filmini, ahşap sandalye, minder, armut koltuk ya da şezlong tercihlerinden birisine oturarak izledi. Bazı sinemaseverler ise çimlere uzanarak sevdiklerine sarılarak film izlemeyi tercih etti.

DOSTLARLA BİRLİKTE KEYİFLİ BİR AKŞAM

Tam bir nostalji havasında gerçekleştirilen Yazlık Sinemada vatandaşlar aileleri, yakınları ve dostlarıyla beraber farklı ve keyifli bir akşam yaşadı. Yazlık sinema nostaljisi içerisinde mısır, gazoz gibi ikramların da yapıldığı gecede sürpriz bir de konuk vardı. Ünlü modacı Barboros Şansal da filmi izleyenler arasındaydı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, film izlemeye gelenlerle sohbet ederek fotoğraf çektirme taleplerini de geri çevirmedi.

"YAZLIK SİNEMA NOSTALJİSİ YAŞATILIYOR"

Saygın sanat gazeteleri tarafından Mezitli Belediyesi Yazlık Sinemasının Türkiye’nin en güzel 10 sinemasından birisi olarak seçildiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Sinemamız artık Mersin’de bir klasik haline geldi. Sezonun önemli filmlerini çok cüzi fiyatlara vatandaşlarımıza izletirken aynı zamanda özlenen bir nostaljiyi yaşatmış da oluyoruz. 5 yıldır vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Ben de fırsat bulduğum zamanlarda gelip burada film izliyorum” dedi. Başkan Tarhan, Mezitli Belediyesi Yazlık Sinema’da film gösterimlerinin Eylül ayına kadar devam edeceği ve yerli filmlerin sinemaseverlerle buluşacağı söyledi.



"SANATSAL ETKİNLİKLERİMİZ SOSYALLEŞMEYİ SAĞLIYOR"

Bu tarz etkinliklerin sevgiyi çoğalttığını belirtti. Mezitli halkının birbiriyle kaynaşarak, dayanışma ruhunun arttığını belirten Başkan Tarhan, “Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesi, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki, vatandaşlarımız her fırsatta bir araya gelsin, birlik olup, büyük bir aile olalım. Toplum olarak bir arada olmak beni oldukça mutlu ediyor. Hayata geçirdiğimiz yazlık sinema ise sosyal belediyeciliğin ve bütünleşmenin önemli bir örneğidir. Bu anlayış ile ilerleyeceğiz ve halkımızın kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağız” diye konuştu.



BİRBİRİNDEN GÜZEL FİLMLER SİNEMAEVERLER İLE BULUŞACAK

Başkan Tarhan, Yazlık Sinemada yerli, yabancı ve animasyon filmlerinin film gösterimlerinin Eylül ayına kadar devam edeceğini sinemaseverlerle buluşacağının da bilgisini verdi.

Sinemaseverler, Yazlık Sinema'da önümüzdeki hafta 11 Haziran Salı günü “Anons” isimli yabancı filmi, 13 Haziran Perşembe günü “Aile Arasında” isimli Türk komedi filmini ve 14 Haziran Cuma günü ise “Kuklalı Köşk” isimli animasyon filmini izleyebilecek.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları