loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli'de festival muhteşem konserle sona erdi

Mezitli'de festival muhteşem konserle sona erdi
Tarih: 22.06.2015 - 16:24
Kategori: Yerel

Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Soli Güneş Festivali ünlü sanatçı Zuhal Olcay'ın Mersin Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde verdiği muhteşem konserle sona erdi.

Yenilenebilinir güneş enerjisinin önemini vurgulamak ve güneş enerjisinden daha fazla yararlanılmasını sağlamak için bu yıl 6.'sı düzenlenen Soli Güneş Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gündüz kurulan farklı stantlarda düzenlenen etkinliklerle ve gece muhteşem konserlerle buluşan Mezitli halkı festivalde unutulmaz anlar yaşadı. Ünlü sanatçı Zuhal Olcay, Mersin Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde verdiği konserde, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle izleyicilerini hayran bıraktı.

GÜNEŞ ENERJİSİNE 'EVET' NÜKLEERE 'HAYIR'

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Tarhan, "Nükleer santralin inadına karşı tüm Türkiye'ye ve dünyaya sesimiz kısılırcasına haykıracağız. Bu haykırışımız, güneş enerjisine 'Evet' Nükleere 'Hayır' şeklinde olacaktır" sözü üzerine alandaki binlerce kalabalık Başkan Tarhan'ı ayakta alkışlayarak, 'Nükleere Hayır' sloganları attı.


'BAŞIMIZI KİMSE EĞEMEZ'

Başkan Tarhan 21 Haziran babalar günü olduğunu hatırlatarak, Ünlü şairimiz Nazım Hikmet'in; 'Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım! Ne zulüm, ne ölüm, ne korku başımı eğemez! Yalnız senin elini öpmek için eğilir başım. Babam...' şiirini okuyarak, tüm babaların babalar gününü kutladı. 


MEZİTLİ'NİN KIYMETİNİ BİLİN

Her geldiğinde Mersin'e yeniden aşık olduğunu belirten ünlü sanatçı "Mersin çok seviyorum. Mezitli'nin bende ayrı bir yeri var. Mezitli'de yaşayan insanları çok şanslı görüyorum. Böylesi güzel ve şirin ilçenin kıymetini iyi bilin. Sanırım bende Mersin'e yerleşeceğim" şeklinde konuşarak, Mezitli ve Mersin'e olan hayranlığını dile getirdi.

Vişne Haber Ajansı-Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları