loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli'de Seramik Çalıştayı Sergisi

Mezitli'de Seramik Çalıştayı Sergisi
Tarih: 13.04.2016 - 13:49
Kategori: Yerel

1. Soli Pompeipolis Seramik Çalıştayı Sergisi çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

1. Soli Pompeipolis Seramik Çalıştayı Sergisi çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan çalıştayda açıklamalarda bulundu. Çalıştaydaki konuşmasında Başkan Tarhan göreve geldikleri günden beri kültüre ve sanata yaptıkları katkıyla, binlerce öğrenci ve yetişkinin kendilerini kentle özdeştirdiklerini vurguladı.

SERAMİK ÇALIŞTAYINI GELECEK YILLARDA DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Başkan Tarhan, kısa zamanda yapılan bu çalıştayın oldukça verimli geçtiğini ve gelecek yıllarda da yeni çalıştaylar planladıklarını söyledi. Başkan Tarhan konuşmasında: "Almanya'dan gelen seramik sanatçılarımız dışında, kardeş şehrimizin Belediye Başkanı, Almanya; Tempelhof-Schöneberg'den, Angelika Schöttler, beraberindeki heyet buradalar. Bizi Berlin'de ağırlamışlardı, biz de kendilerini ağırlıyoruz. İlişkilerimizi kuvvetlendirmek adına buradalar. Mezitli'de benden önce başkanlık yapan Belediye eski Başkanı Uğur Yıldırım da burada, kendilerine de hoş geldiniz diyorum. Bu konuyu bize ilk getiren Seramik Sanatçısı Betül Kurt oldu. Üniversiteden hocalarımız Alp Çam ve Serkan Gönenç ve Almanya'dan gelen misafir Seramik Sanatçılarımızla çalıştayı gerçekleştirdiler. Önümüzdeki yıllarda umarız, bu çalıştayın ikincisini, üçüncüsünü yapacağız. Amacımız seramik sanatını tanıtmak ve Mersinlilere, Mezitlililere bu sanatı sevdirmek, hem de uluslararası sanatçılarla, Türkiye'deki, Berlin'deki, Mersin'deki, Mezitli'deki sanatçıları bir araya getirmek" dedi.

HALKIMIZIN MEZİTLİ İLE KENDİLERİNİ İÇSELLEŞTİRMELERİ ÇOK ÖNEMLİ

Belediye olarak bildiğiniz gibi kültürel ve sanatsal konularda çok yönlü çalışmalarımız var diyen Başkan Tarhan: "Bir çok alanda çalışmamız var. Kültürel ve sanatsal alandaki çalışmalarımızda bizim için önemli. Küçük öğrencilerimiz var kurslarımıza katılan, yetişkinlerimiz var, spor okullarına katılan öğrencilerimiz var. Binlerce, on binin üzerinde öğrenci, müzik, resim, spor alanında kurslara katılıyor. Mezitli Belediyesinin tüzel kişiliğiyle Mezitli halkı, kendilerini kentle özdeşleştirmiş oldular. Kentle bütünleşmiş oldular. Kenti içselleştirmiş oldular. Bu içselleştirme bizim için son derece önemli bundan sonra da bu tür çalışmalarımız daha örgütlü olarak devam edecek. Umarım Mezitli'de de seramik sanatçıları örgütlenir. Biz de bu örgütlerle daha güzel çalışmalar yaparız. Ben tekrar Almanya'dan misafirimiz olan Belediye Başkanımız Angelika Schöttler'e, yanındaki çalışma arkadaşlarına, buraya, bizlere misafir gelen herkese, teşekkür ediyorum" dedi.

1. Soli Pompeipolis Seramik Çalıştayı Mezitli Belediyesi, Bale Okulu yanında bulunan sergi salonunda 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları