loading
close
SON DAKİKALAR

MHP adayı Hüseyin Sözlü: Başkanlık sistemi Bahçeli’nin aklına gelmiş bir çözümdür

MHP adayı Hüseyin Sözlü: Başkanlık sistemi Bahçeli’nin aklına gelmiş bir çözümdür
Tarih: 15.03.2019 - 10:23
Kategori: Gündem

MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Hüseyin Sözlü, Cumhurbaşkanının tek adam olabileceğini, krallıkla yönetilen başarılı demokrasilerin olduğunu öne sürdü.

MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Hüseyin Sözlü, Cumhurbaşkanının tek adam olabileceğini, krallıkla yönetilen başarılı demokrasilerin olduğunu öne sürdü.

Sözcü'de yer alan habere göre Sözlü, başkanlık sistemini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli tarafından önerildiğini de söyledi.

"İTTİFAK RUHU OLUŞTU"

– Sayın Başkan, hayırlısı olsun. Başlangıçta adaylığınızda bazı sıkıntılar mı oldu?

Bence olmadı. Ben sadece MHP'nin değil, Türkiye'nin en erken ilan edilen belediye başkan adayıyım. İttifakın ruhu oluştu artık. Adana bu ruhun en iyi yaşandığı yerlerden biri.

– Bu beka meselesi nedir?

Sayın Bahçeli Söğüt'te de söyledi, bu coğrafya dünyanın başka yerlerine benzemez. Türkiye'de YPG var, PKK var, FETÖ var, IŞİD var… Şu anda Amerika bunları kendi topraklarında himaye ediyor. Bugünlerde yine zirve yapmış hasmane tutumlar var Türkiye'ye yönelik. Tabii ki Türkiye bu dönemde tedbirli olmalı.

"CHP NE CEVAP VERDİ?"

– Ben hâlâ yerel seçimlerle bağını anlayamadım…

Çok basit, PYD ve YPG'ye terör örgütü demeyen ana muhalefet, seçimde PKK ile ittifak yapanlar, yarın fırsat kendilerine gelse terörle mücadele ederler mi? Soru bu. Bakınız; CHP ‘Atatürk' der, ‘Cumhuriyet' der. Atatürk'ün Misakı Millisinden Kürdistan diye bahseden eş başkana hangi cevabı vermişlerdir? Bunları görmek gerek…

"BAHÇELİ TEKLİF ETTİ"

– Sayın Bahçeli'nin 3. Cumhuriyet derken kastı nedir?

Cumhuriyet'in yeni dönemi gibi söylüyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm kurumları ve kurallarıyla oturacak olduğu dönemi işaret ediyor. Bana sorarsanız bu başkanlık sistemi, 7 Haziran seçimleri döneminde Sayın Bahçeli'nin aklına gelmiş bir çözümdü. Tahmin ederim Sayın Bahçeli'nin kafasında o dönem, seçmenin yüzde 51'inin onayını alırsa illaki aklıselim bir hükümet olur fikri oluştu. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanı'na bizzat kendisi teklif etti.

"TEK ADAM OLABİLİR"

– Parlamenter sisteme dönmek isteyen kesim var…

Cumhurbaşkanı “tek adam” olur mu? Olabilir. Dünyada örnekleri var. Krallıkla yönetilen başarılı demokrasiler de var. Gereken düzenlemeler yapılırsa sistem çalışır.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları