loading
close
SON DAKİKALAR

MHP Grup Toplantısı Sona Erdi

MHP Grup Toplantısı Sona Erdi
Tarih: 28.02.2012 - 13:32
Kategori: Siyaset

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partsinin grup toplantısında konuştu

Milletimiz savunmasuz mahsum hiç bir suçu olmayan Azerbaycan'lı kardeşlerimizin en acımasızca eylemlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu manzara Ermeni katillerce yürütülen etnik temizlikten başka bir şey değildir. Ermeni gaddarlığıyla hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize rahmet dilyor kan dökenleri lanetliyorum.

Ermeni ölüm makinesi fazla mesaiden hiç yorulamıştır. Yukarı Karabağ yanmış Hocalı yıkılmıştır. Ermeni saldırısı sonucu 1 milyon yurttaşımız evinden yurdundan mahrum kalmıştır. Hocalı Türk milletinin feryadıdır. HOcalı onurdur haysiyettir ve pazarlığı olmayacak şeref konusudur.

Ne ilginçtir ki HocalI'da kan döken kişi bugün Ermenistan devletinin başındadır. Bu şahsnı altında bulunan Ermenistan hala Ermeni soykırımıyla ilgili hak iddia etmektedir. Yüzsüzce pişkince bu saldırılara devam edilmekte.

AK Parti'nin kucak kucağa olduğu kişi Hocalıda akan kanın sanığıdır. Eylül 2009'daki futbol maçında stadyumdaki Azerbaycan bayrakları toplanmış Ermeni bayraklarına karşı kimsenin çıtı bile çıkmamıştır.

Ülkede peşisıra parlamentolarda sözde soykırım politikalarını kabul etmekte ve iddiaları inkar edenlere ceza vermektedirler. Beklentimiz Fransa'nın kararından dönmesi ve ihtiraslarından dolayı bilincini kaybeden Sarkozy'nin kendini toplamasıdır.

Kafkaslardaki istikrar ve düzen Yukarı Karabağ işgali bitmedikten sonra sağlanamayacaktır. Konuyla ilgili partimizin teklifi;

Ermenistan silahlı unsurları Karabağ etrafından önşartsız geri çekilmeli.

Yukarı Karabağ işgal altına alınmasından sonra mülteci durumuna düşen yurttaşlarımızın yurtlarına dönmesi sağlanmalıdır.

Karabağ'ın çözümü için kurulan DİSK üçlüsünün yıllardır süreci yavaşlatmaktan ve hedefleri uğruna Karabağ'ı alet ettikleri gerçektir. Bu itibarla yeni bir Keşmir olayına neden olmamak için insiyatif alınmalıdır. Yukarı Karabağ huzura ermeden Hocalı'nın gözyaşları silinmeden hiçbirimize rahat yoktur.

Türk milletinin adını soykırımla ananlar hesap sormaya cüretkar olanlar önce Hocalı'nın pişmanlığını söylesinler. Hepimiz Ermeniyiz diyen Erivan uşakları çağrım sizedir. Hala insanlıktan azade değilseniz vicdanlarınız nasıl tutmamışsa Hocalı'yla ilgili özür dilersiniz. Bize göre hocalının hakkını vermek için önce ahlak ve milli vicdan gerekmektedir. Kutlu tarihimizle iftihar etmek lazımdır.

Türk milletinin her ferdi bu büyük kudrete sahip olan muazzam bir değerdir. Bu yolla coğrafyalarla sıkışmış olmayan şuura sahip olduk ve bununla bütünleştik. Hocalı acısına Ankara'da ağlamıyorsak Ötüken'in esintisini İstanbul'un yeditepesinde karşılamıyorsak biz nasıl ayakta kalırız ve millet olarak devamlılığımızı sağlarız? Türk milletinin ızdırapları dramları kimsenin iştahını kabartmamalıdır. 

Sosyal ve siyasal uzlaşmaların geliştiği topluımların sağduyunun çizgisinden ayrılmadığı sabittir. Demokrasinin ikamesiz yeri doolmaz bir değer olduğu kesindir. Kavga ve anlaşmazlıklara kapı aralansada sivil otorite hiç birşeyle mukayese edilemeyecektir.

28 Şubat postmodern müdahalesinin 15. yılında bu gerçekler üzerinde bir kez daha düşünmek ülkemiz demokrasimiz açısından doğru olacaktır. Ancak sürecin diğerleriyle ayrı bir özelliği vardır. 

Doğruya sırt çeviren iftiraya davetiye çıkaran siyasi görüş açmazları doğrumaktadır. İktidar partisi demokrasiyi krizle ölçmekte ve adaleti tarafgirliğin sümen altına itmekten zevk almaktadır. 

AK Parti ve yandaş medya iftiralarına hız vermiştir. Maksatları açıklarını kapatabilmektir. AK Parti'nin asılsız mesnetsiz kifayetsiz beyanlarının merkezinde terörist başıyla görüşüldüğü ve katilin el yazısı notlarını MHP'li bazı kişilerle paylaştığı söylenmiştir.

Kimdir bu MHP'li bakanlar? Biraz ahlağınız varsa bunları isim isim açıklarsınız. Meselenin asıl boyutunu kapatmaya yönelik bir hamledir. MHP ve İmralı canisinin isimlerini yan yana getirmek bile büyük bir hakarettir.

İmralı canisiyle odalarda kucaklaşmak Türkiye'nin geleceğini ipotek ettirmek bizatihi AK Parti projesidir. Partimiz hakkında uydurulan yalanların hesabını mutlaka verecekler.

Biz parti olarak eğitim sisteminin stratejik bir konu olduğunu düşünüyoruz. AK Parti eğitimde atılım yapamamıştır. Eğitim konusunda kademeleriyle yeterli koşullaşma sağlanamamıştır. AK Parti'yle birlikte eğitimde deneme yanılma yöntemleri uygulanmıştır. Zorunlu eğitim süresinin artırılması konusunda hiç bir hedef koyulmamıştır. OKul öncesi eğitimin 6 yaş öncesi dahil edilmesi bizim tarafımızdan belirlenmiştir. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması partimiz tarafından tartışılmış ve desteklenmiştir.

Her bakanla birlikte eğitim sisteminin değişmesine dünyanın neresinde tesadüf edilmektedir? TBMM'ye verilen ilköğretim eğitim kanunuyla ilgili değişim yapılmasıyla ilgili kanun teklifi 12 yıl olarak ynsıtılmıştır. Bir çok mahsuru içinde barındıran bu sözde hazırlığın ihtiyaçları karşılaması söz konusu olmayacaktır. 

Bu ülkede meslek veya imam hatip liselerinde okuyanların kimseden eksikleri bulunmamaktadır. Geçmilşte yaşanan haksızlıkların adaletsizliklerin bizim açımızdan meşru hiçbir tarafı görülmemektedir. Düz liselerde okuyanlar neyse imamhatiplerde okuyanlarda aynı takdire layıktır' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları