loading
close
SON DAKİKALAR

MHP'den Sağlam'a istifa çağrısı

MHP'den Sağlam'a istifa çağrısı
Tarih: 11.02.2012 - 18:44
Kategori: Siyaset

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın tartışmalara neden olan küfürlü konuşmasıyla ilgili olarak istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yeniçeri, Türkiye Küçük Millet Meclisleri Koordinatörü Oya Özden ile birlikte düzenlediği basın toplantısında bedelli askerlikle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Şahsen ben bireysel olarak bedellikte ki asker yaşının 35'in üzerinde bekliyordum. Çünkü askeri ekonomik ömrünü tamamlamış kişilerin bedele tabi tutulması lazımdır. Vatan hizmetinin bedelinin olmayacağını dolayısıyla zaruri bir duruma tedbire başvurması gerektiğini yoksa Türkiye her ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya geldiğinde bedelli adı altında bir finansman kaynağı olarak kullanılacak mekanizmayı düşünmemesi gerektiğini düşünüyorum."

Bedelli askerlik

Yeniçeri, 30 bin lira karşılığı hiç askerlik yapılmamasını doğru bulmadığını belirterek, "Eskiden askerlik yapmayanlara kız dahi vermezlerdi. Askerlik yapmak adam olmayla eşdeğer tutulurdu. Dolayısıyla bugün özürlü olan yurttaşlar bile o askerliğin şerefine ve o üniformanın haysiyetine sahip olabilmek için 1 gün dahi olsa o elbiseyi giymek isterlerdi. Kışladan içeriye giremeyen insanlar bu eksikliği her zaman hissedeceklerdir. Hiç postal giymemeyi çok ta doğru bulmadım" dedi.

"İstifa etmesi gerek"

MHP'li Yeniçeri, Meclis Başkan Vekili Mehmet Sağlam'ın Genel Kurul'da tartışmalara neden olan küfürlü konuşmasını da değerlendirdi. Yeniçeri şunları söyledi:

"'Üslubu beyan ayniyle insan' diye hep söylerler Meclis'in huzuruna çıkanlar. Fakat üsluplarına çok dikkat etmezler. Bu tür tartışmalar ve üslupsuzluk diyebileceğimiz bir takım sözcükler son derece yanlıştır. Meclis Başkanı bütün milletvekillerine en azından seviye olarak onlara yakın üslubu kullanması gerekir. Bende şahsen böyle söz ağzından çıktından sonra Sayın Sağlam'ın orada oturmaması gerektiğin düşünüyorum. Bunu kendisine saygının gereği olarak, 'bunu konuşmamam' gerekirdi deyip bunun da tepkisini istifa ederek ortaya koyması lazım. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içerisinde Sayın Sağlam gibi bu işi yapabilecek daha çok arkadaş olabileceğini ben biliyorum."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları