loading
close
SON DAKİKALAR

MHP'li İrbeç'ten 'bedelli askerlik' teklifi

MHP'li İrbeç'ten 'bedelli askerlik' teklifi
Tarih: 12.02.2012 - 09:53
Kategori: Siyaset

Kesin ihraç istemi ile tedbirli olarak müşterek disiplin kuruluna sevk edilen MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, TBMM Başkanlığı’na bedelli askerlik kanun teklifi verdi.

Kesin ihraç istemi ile tedbirli olarak müşterek disiplin kuruluna sevk edilen MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, TBMM Başkanlığı’na bedelli askerlik kanun teklifi verdi. İrbeç, Hükümetin hazırladığı bedelli askerlik kanun teklifinin Anayasanın eşitlik ilkesine uymadığını ileri sürerek, "Törenle askere gidilen Türkiye’de askerliğin bedelle satın alındığını görüyoruz" dedi.

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, bedelli askerlik ile ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduğunu bildirdi. İrbeç’in kanun teklifine göre askerlik 12 aya indirilirken, ilk 2 ayı temel eğitim ve 4 ayı da ihtisas eğitimi olarak öngörülüyor. Teklifte, geri kalan 6 ayda ise askerliğe devam veya kamu hizmetinde çalışma ile nakdi bedele çevrilmesi şıkları yer alıyor.

Askerlikten muafiyet olamayacağını savunan İrbeç, zorunlu askerliğin esasının temel askeri eğitim sırasında "askeri eğitim"in öğrenilmesi olduğunu belirtti. İrbeç, referandum ile kabul edilen anayasa değişikliğine uygun olarak temel eğitimi alma şartı ile sadece şehit ailelerinin bireylerinin askerliklerinin geri kalan bölümünü bedelsiz olarak tamamlayabileceklerini kaydederek, "Komisyondan geçen teklifte şehitlerle ilgili madde bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

İrbeç, "bir şeyin satın alınabileceğini" ifade ederek, "Bir din alimi ’satıcı ol, bulucu ol, alıcı ol ama bölücü olma’ diyor. Anayasanın eşitlik ilkelerinin gerekli şekilde uygulanmadığı bir yerde böyle bir eşitsiz uygulamanın milletin değerlerine olumlu bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

İrbeç, MHP’nin kendisini "kesin ihraç istemi" ile tedbirli olarak disipline sevk ettiğinin hatırlatılması üzerine ise "Ben şu anda MHP milletvekiliyim. TBMM’ye bakıldığında ise bağımsız diye bir ibare bulunuyor. Bu partinin TBMM grubu vasıtası ile yazdığı yazı ile ilgilidir. Neticede yazı İçtüzüğün 27. maddesine ve 3620 sayılı kanunun 3. maddesine aykırıdır. Bir kişi disipline verildiği zaman parti içindeki görevleri ile ilgilidir. Bu TBMM’deki görevlerinden ayrılması anlamına gelmez. Disiplin soruşturması devam ediyorsa parti üyesiyim demektir" yanıtını verdi.

İrbeç, "istifa etmeyeceği"nin altını çizerek, hukuki haklarını sonuna kadar kullanacağını sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları