''MHP’siz bu model çöker''

Nihat Matkap, Kürt sorunu için önerdikleri projenin ancak dört partinin uzlaşmasıyla mümkün olduğunu söyledi...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Kürt sorununun çözümü için dört partinin bir araya gelmesi gereğinin altını çizerken “MHP kabul etmezse bu proje çöker. AKP ile ikili olmaz. Ben koalisyon ortağı mıyım, yetkim yokken sorumluluk alayım?” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, dün bir grup gazeteciyle son gelişmeleri değerlendirdi. CHP’nin Kürt sorununun çözümü için parlamento içinde ve dışında 2 komisyon kurulması önerisinin yaşama geçmesi için öncelikle TBMM’de uzlaşma sağlanmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Matkap, “MHP bu çalışma içine gelmeden bu model olmaz, çöker. Bizim önerimiz uygulamada karşılığı olan bir öneri. Elimizde sihirli bir değnek yok. Bunu bir iç politika malzemesi yapmıyoruz” dedi.
Matkap bir soru üzerine MHP’den randevu alınmadan BDP’den de randevu istenmeyeceğini bildirirken, “Anlamı yok çünkü MHP olmazsa model çöküyor” diye konuştu.
Matkap, AKP’nin “2 parti devam edelim” önerisiyle ilgili olarak da “İyi niyetli bir çağrı ama uygulamada karşılığı yok. Biz koalisyon ortağı değiliz’ bu konuda yetki ve sorumluluk eşit olmalı. CHP istihbarat bilgilerine sahip değil, yönetimde değil. Yetkinin olmadığı yerde neden sorumluluk alalım? AKP ile ortak projemiz yok. Koalisyon ortağı mıyım, sorumluluk alayım?” açıklamasını yaptı.
Matkap, “Halkın tedirginliğinin giderek arttığını, AKP’nin aslına rücu ettiği düşüncesinin ve soru işaretlerinin yaygınlaştığını” vurguladı. Matkap, “Halka seçim bildirgesinde söylemedikleri 4+4+4 sistemi ve başkanlık sistemi gibi konuları dayattılar. 19 Mayıs konusunda şüphe yarattılar. Kutlamaları valilik seviyesinden il müdürü seviyesine indirdiler. AKP’ye oy veren Mustafa Kemal’e bağlı kesimde de bir sorgulama başladı. 4+4+4 ve başkanlık sistemi konularında geri adım atmazsa AKP kısa sürede komaya girer. Şimdi yoğun bakımda” dedi.
Matkap HSYK’nin yayımladığı kararnameyle ilgili soruya da “Kendi iç çatışmalarının göstergesidir” karşılığını verdi.
Cumhuriyet
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












