loading
close
SON DAKİKALAR

Milano'da zafer gecesi: 62-54

Milano'da zafer gecesi: 62-54
Tarih: 12.02.2012 - 16:20
Kategori: Spor

Emporio Armani Milan ile deplasmanda karşılaşan Anadolu Efes karşılaşmadan 62-54 galip ayrıldı. Mediolanumforum’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da 33-21 Anadolu Efes lehine sona erdi.

THY Avrupa Ligi birinci tur üçüncü hafta maçında Emporio Armani Milan ile deplasmanda karşılaşan Anadolu Efes karşılaşmadan 62-54 galip ayrıldı. Mediolanumforum’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da 33-21 Anadolu Efes lehine sona erdi.

Avrupa Ligi tarafından “Haftanın Maçı” olarak ilan edilen bu önemli karşılaşmada Anadolu Efes’in savunması ön plana çıkarken; takımımız Avrupa Ligi’nde ilk iki hafta sonunda maç başına 83.5 sayı ortalaması bulunan rakibini 54 sayıda tutmayı başardı.

Karşılaşmaya Kerem, Vujacic, Kinsey, Ersan ve Barac beşi ile başlayan Anadolu Efes ilk basketini Kinsey ile buldu. Ersan ve Vujacic ile ikinci dakikada takımımız 6-0’lık skoru yakaladı. Ersan ile sekizinci sayısını bulan Anadolu Efes’te Savanovic de oyuna dahil olurken; Barac ve Kinsey ile skor 12-4’e geldi. Televizyon molasının ardından Savanovic ve Barac’ın isabetli serbest atışları ile skoru 17-6’ya getiren lacivert beyazlılar, çeyreğin son dakikası içinde Savanovic ve Kinsey ile 22-9’luk skoru yakaladı ve ilk periyot bu skor ile sona erdi.

İkinci çeyreğe Barac’ın basketi ile başkayan takımımız skoru 24-9’a getirdikten sonra rakip takımın dört sayısı ile fark 11’e inince coach Ufuk Sarıca’nınn molası geldi. Mola sonrasında 15. dakikada rakip takımdan gelen baskete takımımızda Kinsey yanıt verdi ver devrenin son 3.30 dakikasına takımımız 26-15 önde girdi. Barac ve Kerem’in sayılarının ardından bir basket de Ersan ile bulan Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 33-21 önde gitti.

İkinci yarıda ilk sayılarımızı serbest atış çizgisinden Barac kaydederken; takımıımz 23. dakikayı 36-25 önde geçti. 26. dakikada takımımız aleyhine verilen sportmenli dışı faul sonrasında skor 36-32’ye geldi. Hücumdan boş dönen lacivert beyazlılarda coach Ufuk Sarıca mola alırken; molanın ardından Savanovic oyuna girdi. Mola sonrasında farkı iki sayıya indiren Emporio Armani Milan karşısında Savanovic - Batista ikilisi skoru 40-34’e getirdi. Çeyreğin son dakikasında Kinsey’e yapılan faul pozisyonunda rakip takıma bir de teknik faul çalınırken; Kinsey ve Vujacic üç atışı sayıya çevirdi. Oyuna kenardan başlayan takımımız Kinsey ile bir basket daha bularak farkı dokuza çıkardı: 45-36. Periyodun son hücumunda Vujacic ile iki sayı daha bulan takımımız bu çeyreği de 47-36 önde noktaladı.

Final periyodunda 32. dakika rakip takımın sayıları sonrasında 47-42 takımımız lehine geçilirken; rakip takım bir basket daha bulunca takımımız mola aldı. Molanın ardından Barac pota altı isabeti ile takımımıza nefes aldırdı. Başarılı oyuncu rakip takım hücumunda bir de savunma ribaundu alırken; pota altında bir baskete daha imza atarak 35. dakikada skoru 51-44’e getirdi. Bir savunma ribaundu da Kinsey’den gelirken; bu kez basket Vujacic’ten geldi: 53-44. Bu basketin ardından mola rakip takımdan gelirken; topu kapan takımımızda faul ile durdurulan Barac’ın bir isabetli serbest atışı ile maçın son dört dakikasına lacivert beyazlılar 54-44 önde girdi. Kinsey’in müthiş smacı ile takımımız maçın son 2.40 dakikasına skoru 56-44’e getirdi. Son 2.20 dakikada rakip takım oyuncusu Gallinari teknik faul aldıktan sonra oyundan diskalifiye edilirken; dört serbest atışı sayıya çeviren Vujacic skoru 60-47’ye getirdi. Kalan süre içinde Ersan ile bir basket daha bulan Anadolu Efes karşılaşmadan 62-54 galip ayrıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları