loading
close
SON DAKİKALAR

Milas'ta alevler bir mahalleye daha sıçradı; Köyceğiz’de gece saatlerinde alevler yeniden yükseldi

Milas'ta alevler bir mahalleye daha sıçradı; Köyceğiz’de gece saatlerinde alevler yeniden yükseldi
Tarih: 06.08.2021 - 00:44
Kategori: Yurt

Muğla Köyceğiz’de tekrar alevlenen orman yangınları gece saatlerinde rüzgarın şiddetlenmesiyle artarak devam etti. Dağlık alandan yükselen alevler geceyi aydınlattı.

Türkiye'deki orman yangınlarında son bilgileri Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Soylu Marmaris'ten, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Antalya'dan yaptıkları canlı yayınlarla aktardı. Milas'taki Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşan ve söndürülen yangının ardından alevler bir mahalleye daha ulaştı.

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat yaptığı paylaşımda;

"Yangın Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir... Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor...

00.43 Bayır Bayır mahallemizdeyiz. Alevler köye yaklaşıyor. Ne yazık ki karşıda Gürceğiz alevler içinde. #MilasYaniyor" dedi.

Türkiye'de geçen hafta başlayan orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Dün Muğla Milas'taki termik santrale ulaşan yangınlar nedeniyle güvenlik önlemleri artırıldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde makilik ve zeytinlik alanlarda çıkan yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 1'i ise adliye kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bodrum’un Mumcular Mahallesi'nde ormanlık alana sigara izmariti atarak yangın çıkmasına neden olan 3 şüpheli de tutuklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de 44 ildeki 197 orman yangınından 185'nin kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Pakdemirli, Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği'nin kurulmasının vaktinin geldiğini, Akdeniz iklim kuşağındaki ülkelerle konuyu paylaşacaklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Manavgat'ta bugün düne göre daha iyi durumdayız. Yangının daha ileriye gitmesini havadan ve karadan müdahaleler sayesinde durdurduk" bilgilendirmesini yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, Milas’ın Ören bölgesindeki yangında alevlerin termik santrale sıçramasının ardından vatandaşların tahliye edildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'yle ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda santrali tehdit eden bir yangın söz konusu değil. Bir başka sevindirici konu da bu santralin kömürlerinin stoklandığı sahayla ilgilidir. Hamdolsun, orada da herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Köyceğiz’de gece saatlerinde alevler yeniden yükseldi

Muğla Köyceğiz’de tekrar alevlenen orman yangınları gece saatlerinde rüzgarın şiddetlenmesiyle artarak devam etti. Dağlık alandan yükselen alevler geceyi aydınlattı.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 1 hafta önce başlayan orman yangınları Çayhisar ve Sazak mahallelerinde devam etti. İki mahalle arasında öğleden sonra tekrar alevlenen yangın akşama doğru rüzgarın ters esmesiyle şiddetini arttırdı.

Gün battıktan sonra da alevlerin daha görünür hale geldiği bölgede hava kararmasıyla yangın uçağının müdahalesi son buldu. Dağlık alanın sarp noktalarında devam eden yangına karadan müdahale zorlaştı. Dağlık alandan yükselen alevler ise geceyi aydınlattı.

Kaynak : Sputnik - www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları