CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: BOP'da temel hedef Ortadoğu'da sınırları yeniden belirlemektir. İlk adım Irak'tı. Orası parçalandı. İkinci ayak Suriye. Orası da parçalandı. Şimdi bakın bakalım üçüncü ayak neresi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "BOP'da temel hedef Ortadoğu'da sınırları yeniden belirlemektir. İlk adım Irak'tı. Orası parçalandı. İkinci ayak Suriye. Orası da parçalandı. Şimdi bakın bakalım üçüncü ayak neresi?" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: "-Anayasa değişikliğiyle bütün güç bir kişide toplanıyor. Osmanlı'da padişaha verilmeyen yetki bu bir kişi veriliyor.
Bu kişi hem Başkan, hem partisinin genel başkanı olup hem de mahkemeleri tayin edebiliyor, Meclis'i feshedebiliyor. Temel haklar konusunda yetkisi yok ama ekonomik ve sosyal hakların tamamında kararname çıkarabilir. Kıdem tazminatını kaldırdım, diyebilir. Rize'yi, Trabzon'u birleştirdim buraları vilayet yaptım, diyebilir.
-Hayır çıkarsa, erken seçim kararını Meclis alır. Evet çıkarsa yetki tek kişide. İstediği zaman Meclis'i feshedip seçime gidebilir. Evet çıkarsa Türkiye sonu bilinmez bir maceraya sürüklenir. Cumhurbaşkanı her ilde bir yardımcım olsun, diyebilir. Kaç bakanlık olacak belli değil.
-Başkan bir kararnameyle mal varlıklarına el koyabilir. Bugünkü modelde, MGK karar alacak, bu Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek, Meclis'e gelecek, Meclis'te görüşülecek. Bu yetkiyi vermek doğru diyorsanız gidip referandumda Evet oyu kullanacaksınız.
-Yabancı sermaye kaçıyor. Hukukun olmadığı yerde kim yatırım yapacak? Taban fiyatı bir kişinin takdirine bağlı.
Bugün çoğunluk partisini lideri Başbakan oluyor, Bakanlar kurulu listesini hazırlıyor, Cumhurbaşkanından onay alınıyor, Meclis'ten güvenoyu isteniyor. Şimdi istenmeyecek. Meclis ve bakanlar arasında kesin bir çizgi olacak. Hiç kimse parlamentoya hesap vermeyecek. Ama ömür boyu dokunulmazlığa sahip olacak.
-Odalar ve meslek kuruluşlarının da halka doğruluğu anlatma sorumluluğu var.
-Hayır çıkarsa hiçbir şey olmaz. Cumhurbaşkanı 2019'a kadar görevinin başında olacak. Bakanlar da Başbakan da görevlerinde kalacak.
-Hayır çıkarsa, 'biz demokrasiye bağlıyız, TBMM milli iradeyi temsil ediyor, 600 vekil fazla, 18 yaşında vekilliğe, ömür boyu askerlikten muaf olmaya, 2 yıl vekillikten sonra emekililiğe hayır' mesajı çıkmış olacak. Biz sizi seçtik, herkes anayasal sınırlarında görevini yapsın, mesaj budur.
-Parlamenter demokratik sistemin aksayan yönleri var. Siyasi Ahlak Kanuna ihtiyaç var. Yolsuzluk yapan, ihale takip eden adamın Meclis'te ne işi var? Yüzde 10 seçim barajı niye var? Yüzde 10 barajını darbeciler getirdi. Şimdi onu savunuyorlar. O zaman darbecileri savunuyorlar. Yurt dışı Seçim Çevresi Kanunu çıkarılmalı.
-Devletin forsunu, uçaklarını, arabalarını, televizyonlarını, parasını kullanıyor, mağduruz diyorlar. Biz neyiz? Devletin uçağı, arabası, parası bizde yok. Biz Allah'a ve millete güveniyoruz.
-Demokrasi tahammül rejimidir. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Türkiye'yi sokakta bulmadık.
-Milletin istikbalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Aynı süreci yaşıyoruz.
-Dünyadan kopuyoruz. Venedik Komisyonu 'anayasa değişikliği kamuoyunda tartışılmıyor' diye rapor hazırladı. Türkiye otokratik sisteme doğru gidiyor. İşadamları düşünsün, dünyayla bağları kopacak. Suriye ile kavga etti, olan bizimle oradaki Türkmenlere oldu. Irak'la kavga etti. Olan bize ve oradaki Türkmen kardeşlerimize oldu. Şimdi de Avrupa ile...
-Devlet adamı az konuşur, diline hakim olur. Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez. Rakka'ya gideceğiz, Minbiç'e gideceğiz' dediler. Gidemiyorlar. Gideceğim deyip gitmiyorsan bu Türkiye'nin itibarına gölge düşürür.
-BOP'da temel hedef Ortadoğu'da sınırları yeniden belirlemektir. İlk adım Irak'tı. Orası parçalandı. İkinci ayak Suriye. Orası da parçalandı. Sonrası kan ve gözyaşı. Şimdi bakın bakalım üçüncü ayak neresi?
-Bütün yetkileri bir kişiyi bir kişiye verirseniz en geç 24 saatte devleti ele geçirirsiniz. Bir kararname ile bütün kaymakamlar, emniyet müdürler, müftüler değiştirilebilir. Bugün nitelikleri belirleme yetkisi TBMM'de. Devletin hangi kademesine hangi usullerle mimar, müsteşar, mühendis alınacak, bu yetki Meclis'te. Getirilen değişiklikte yetki bir kişide. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da ne olduysa Türkiye o sürecin içine girer.
-Bugün 150'nin üzerinde gazeteci hapiste. 140'ı belki CHP lehine tek olumlu cümle kurmuş değil ama biz onların da hakkını savunmak durumundayız.
-Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi ABD dışında parlamenter sistemle yönetiliyor. ABD'deki Başkanlık da buradaki gibi değil. Dünyanın en yoksul 20 ülkesi Başkanlıkla yönetiliyor.
-Dört aşamalı strateji Türkiye'de uygulamalı. Bir; Tam demokrasi. 2; katma değeri yüksek ürün üreten Türkiye. 3; güçlü bir sosyal devlet. Kimse aç ve açıkta kalmayacak. 4; sürdürülebilirlik. Hedefimiz bu.
-Evet çıkarsa yabancı sermayeyi, dünyayla ilişkileri unutun. Freni patlamış bir otobüse binmiş olacağız.
-İhraç edilenlerin tamamı davaları kazanacak.
-Sorumluluk hisseden her vatandaşın oy kullanması lazım.
-Siyasetçi olarak Bahçeli ile görüştüm. Anayasanın ilk dört maddesinin de değiştirilmek istendiğini asıl hedefin o olduğunu kendisiyle paylaştım. Gerisini anlatamam.
-Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor, diyorlar. Gün kavga değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini belirleme günüdür.
Televizyonlarınıza çıkalım, siz yarım saat konuşun, bana 15 dakika verin, dedim. Gelmiyorlar. Biliyorlar ki ben doğruları anlatıyorum.
-Bir ülke tek adama tek adama teslim edilemez. Bunu vebali çok ağırdır."
Vişne Haber Ajansı
ETİKETLER : türkiye gerçeği, vişne haber ajans, vişne ajans, istanbul gerçeği, türkiye haberleri, son dakika haberler, istanbul haberleri, sondakika, '''Milletin istikbalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır', aynı süreci yaşıyoruz'', kemal kılıçdaroğlu, samsun