loading
close
SON DAKİKALAR

Milletler Liginde finalinde İtalya, Brezilya'yı 3-0 yenerek ilk şampiyonluğuna ulaştı

Milletler Liginde finalinde İtalya, Brezilya'yı 3-0 yenerek ilk şampiyonluğuna ulaştı
Tarih: 17.07.2022 - 22:23
Kategori: Spor

2022 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Liginde finalinde İtalya, Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada ikinci olan Brezilya gümüş madalya alırken, üçüncü Sırbistan ise bronz madalya aldı..

FIVB Milletler Ligi final maçında altın madalya için İtalya ve Brezilya karşı karşıya geldi. Final karşılaşmasında İtalya, rakibi Brezilya'yı 3-0 yenerek şampiyon oldu ve altın madalya kazandı.

Ankara Spor Salonu'nda oynanan final karşılaşmasında ilk sete İtalya daha iyi başladı. ilk seti İtalya 25-23 ikinci seti 25-22 ve üçüncü seti 25-22 kazanarak toplamda skoru 3-0 yaptı ve Milletler Ligi'nin şampiyonu olarak altın madalyayı kazandı.

MİLLETLER LİGİ’NİN 'EN'LERİ

Milletler Ligi’nin En Değerli Oyuncusu: Paola Egonu (İtalya)

En İyi Pasör: Alessia Orro (İtalya)

En İyi Smaçörler: Caterina Bosetti (İtalya), Gabri (Brezilya)

En İyi Orta Oyuncular: Ana Carolina (Brezilya), Jovana Stevanovic (Sırbistan)

En İyi Pasör Çaprazı: Paola Egonu (İtalya)

En İyi Libero: Monica De Gennaro (İtalya)

2022 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi

2022 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, her yıl düzenlenen uluslararası kadın voleybol turnuvası olan FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi'nin dördüncüsüdür. Ön eleme aşaması 31 Mayıs - 3 Temmuz tarihleri arasında, finaller ise 13 - 17 Temmuz tarihleri arasında Ankara'da düzenlendi.

Finalde Brezilya'yı 3-0'lık skorla mağlup eden İtalya ilk şampiyonluğunu kazanırken Brezilya üst üste üçüncü kez gümüş madalyanın sahibi oldu. Turnuvadaki ilk madalyasını kazanan Sırbistan, finalde ev sahibi Türkiye'yi 3-0'lık skorla mağlup ederek bronz madalyayı aldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları