loading
close
SON DAKİKALAR

Milletvekili Sındır, 'Çanakkale geçilmez ruhunu yaralayanları bu millet unutmayacak'

Milletvekili Sındır, 'Çanakkale geçilmez ruhunu yaralayanları bu millet unutmayacak'
Tarih: 18.03.2022 - 18:51
Kategori: Siyaset

Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlık ve özgürlük ruhuyla verilen onurlu bir mücadele olduğunu ifade ederek açıklamasına başlayan Sındır, “Çanakkale vatan için geri dönmeyi düşünmeden ölüme gidenlerin zaferidir, bir milletin uyanışıdır. Çanakkale tarihin en büyük süngü savaşı ve direnişidir....

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çanakkale Deniz Savaşları'nın ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümünü yaptığı yazılı açıklamayla kutladı.

Çanakkale zaferinin kanla yazılan bir destan olduğunu ifade eden Sındır, “Tarih ne 107 yıl önce vatan için 15'inde cepheye koşarak süngüyle ölüme giden kahramanları unutacak ne de ‘Çanakkale geçilmez tarihte kaldı. Çanakkale geçilir’ diyerek Çanakkale gibi bir kutsalı espri konusu yapan siyasetçileri unutacak. Çanakkale geçilmez ruhu sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

“TARİHİNİN EN ŞEREFLİ SAYFALARINA ALTIN HARFLERLE YAZILAN ZAFER”

Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlık ve özgürlük ruhuyla verilen onurlu bir mücadele olduğunu ifade ederek açıklamasına başlayan Sındır, “Çanakkale vatan için geri dönmeyi düşünmeden ölüme gidenlerin zaferidir, bir milletin uyanışıdır. Çanakkale tarihin en büyük süngü savaşı ve direnişidir. Çanakkale Zaferi Türk bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı savaştır. Çanakkale Türk Ulusuna Atasını, Atatürk'ü kazandıran bir destandır. Bugün hürsek, özgürsek bunu Çanakkale’de, kurtuluş savaşında ve yurdun dört bir yanında vatan için savaşan, gözünü kırpmadan hayatlarını hiçe sayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Tarihinin en şerefli sayfalarına altın harflerle yazılan, bir ulusun temellerinin atıldığı zafer olan Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı kutlu olsun” dedi.

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ RUHU SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”

İdrak sorunu yaşayan siyasetçiler olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Öyle zaferler vardır ki tarihin akışını değiştirir, bir milletin uyanışına vesile olur. İşte bu savaşların başında Çanakkale gelir. Çanakkale’de savaştığımız ülkelerden olan İngiltere’nin Başbakanı ChurchilI şöyle der; ‘Türkler, Çanakkale'yi zorlayan çağının en ileri tekniğe sahip güçler karşısında adeta bir kale gibi dikilmişlerdir.’ Bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için dimdik dikildik ve bir adım bile geri atmadık.  Çanakkale’nin anlamını bilmeyen, Çanakkale’yi tarih kitaplarının önsözlerin de dahi okumayan siyasetçiler ne yazık ki yakın bir geçmişte ‘Çanakkale geçilmez tarihte kaldı. Çanakkale geçilir’ diyerek Milletimizin ruhunu derinden yaralamıştır. Tarih ne 107 yıl önce vatan için 15'inde cepheye koşarak süngüyle ölüme giden kahramanları unutacak ne de ‘Çanakkale geçilmez tarihte kaldı. Çanakkale geçilir’ diyerek Çanakkale gibi bir kutsalı espri konusu yapan siyasetçileri unutacak. Çanakkale’de atalarımızın sergilediği fedakârlık asla unutulmayacak ve Çanakkale geçilmez ruhu sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

“107 YIL ÖNCEKİ BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA RUHU”

Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan emperyalist güçlere karşı; köken, inanç ve mezhep farkı gözetmeksizin milletimizin gösterdiği dayanışmaya ve beraberliğe tam 107 sonra bugün de ihtiyacımız var. Atalarımızın en büyük mirası Bağımsız Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması, yurdumuzun bölünmez bütünlüğünün muhafaza edilmesi 107 yıl önceki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunda gizli. Türkiye, karanlıkla olan mücadelesini; demokrasiye inanan, gücünü tarihinde olduğu gibi dayanışma duygusundan alan, kuruluş değerlerini benimseyen, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini savunan yurttaşlarımızla yeniden kazanacak ve aydınlık yarınlara öyle ulaşacak. Çanakkale geçilmez ruhunu yaralayanları bu millet unutmayacak.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları